Δευτέρα, 18 Μαϊος 2015 00:00

Απόψε στην Καλαμάτα οι «Γειτονιές του κόσμου» του Ρίτσου

Απόψε στην Καλαμάτα οι «Γειτονιές του κόσμου» του Ρίτσου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΜΕ
Ρίτσο, ανεβασμένο στο θέατρο από συντελεστές της Θεατρικής Ομάδας του ΠΑΜΕ, έχει την ευκαιρία να δει απόψε το κοινό της Καλαμάτας. Η παράσταση του έργου «Γειτονιές του κόσμου» θα παρουσιαστεί στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, στις οκτώ το βράδυ…

Όπως σημειώνει το ίδιο το ΠΑΜΕ, «η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, η οποία διανύει τον 6ο χρόνο από τη συγκρότησή της, συνεχίζει με το ίδιο μεράκι και περισσότερη πείρα το θέατρο από εργάτες για εργάτες. Εργάτες, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, μετανάστες, πλαισιώνουν την ομάδα η οποία συνεχίζει να δουλεύει με μεράκι και αποφασιστικότητα.
Ο πολιτισμός ενισχύει τη δράση του ταξικού κινήματος. Είναι πολλαπλά χρήσιμος στους αγώνες που δίνουμε κόντρα στο εκμεταλλευτικό σύστημα, κόντρα στην ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό. Κόντρα στην πολιτιστική αλλοτρίωση. Ο αγώνας, για την οργάνωση στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους. Ο αγώνας για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Ο αγώνας για μια ζωή με αξιοπρέπεια, έχει ανάγκη και τον πολιτισμό».
Η είσοδος στην παράσταση θα γίνεται με την αγορά ενός λαχνού των 5 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ.