Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 00:00

Ένα βιβλίο για τη ζωή του Ναπολέοντα Σουκατζίδη

«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ»
Το βιβλίο του Σπύρου Τζόκα «Ο κύκλος των “μάταιων” πράξεων» θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 15 Ιουλίου στην Καλαμάτα η περιφερειακή παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» και οι εκδόσεις «Εύμαρος»...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8.00 το βράδυ, στην αίθουσα της εφημερίδας «Ελευθερία», Γεωργούλη 26.
Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα με φόντο τη ζωή του κομμουνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 200 που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του ΄44 στην Καισαριανή.
Για το βιβλίο, που κυκλοφορεί με την υποστήριξη του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο κόκκινο», θα μιλήσουν:
Ηλίας Μπιτσάνης, δημοσιογράφος
Σπύρος Τζόκας, συγγραφέας - αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής
Θα χαιρετίσει ο Νίκος Πατσαρίνος, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα»
Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Βασίλης Φλώρος, ηθοποιός - σκηνοθέτης
Θα συντονίσει ο Περικλής Καπετανόπουλος, δημοσιογράφος

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Ιστορικό μυθιστόρημα με φόντο τη ζωή του αγωνιστή - μάρτυρα Ναπολέοντα Σουκατζίδη, της σύντομης ζωής του και ταυτόχρονα λεηλατημένης.
Από φύτρα μικρασιατική είναι. Από εκεί ξεκινάει η ιστορία του. Το 1909. Και η ιστορία του τόπου 1909-1944. Οι μικρασιάτικοι τόποι, οι σχέσεις με τους Τούρκους, οι εκτοπισμοί του 1914-1915, η Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών, η τραγωδία και η καταστροφή, ο νόστος και η απώλεια, η αποκατάσταση και η προσαρμογή, ο μεσοπόλεμος, το ιδιώνυμο, η οικονομική κρίση, οι τόποι εξορίας, η 4η Αυγούστου, ο πόλεμος, η κατοχή, η αντίσταση... οι εκτελέσεις. Η τραγική ιστορία της πατρίδας μας με φόντο τη διαδρομή ενός προσώπου, ενός ηρωικού ανθρώπου.