Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015 14:24

Πλημμύρισε με κόσμο και πάλι η Μεσσήνη για την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας

ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ 
Είτε έχει ήλιο και ζέστη, είτε βρέχει, είτε είναι ημέρα εθνικών εκλογών, όπως η σημερινή, η Μεσσήνη πλημμυρίζει κόσμο για να υποδεχθεί την εικόνα της Παναγίας, από το μοναστήρι του Βουλκάνου. Και σήμερα λοιπόν χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και υποδέχθηκαν την εικόνα, που θα παραμείνει στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής για προσκύνημα, για μία εβδομάδα…

Οι Νησιώτες «έστρωσαν» τους δρόμους με βασιλικά για να περάσει η εικόνα, με τη μουσική συνοδεία των Φιλαρμονικής της Τρίπολης και της Μεσσήνης.
Σε ό,τι αφορά το πανηγύρι της Μεσσήνης, η λειτουργία του έχει ξεκινήσει και θα δεχθεί και φέτος πολλές χιλιάδες επισκέπτες, πολλούς από την Καλαμάτα που θα φτάσουν και με τρένο, που επαναλειτουργεί αυτές τις ημέρες.
Οι ψησταριές της Μεσσήνης δεν σταματούν να λειτουργούν, με τα σουβλάκια και τις γουρνοπούλες να φεύγουν στο άψε σβήσε…
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, κατά την υποδοχή της εικόνας στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «υποδεχόμαστε την Παναγία τη Βουλκανιώτισσα για να μας ενισχύσει και να μας ενδυναμώσει στις δοκιμασίες που περνάμε. Η κρίση που διανύουμε δεν είναι μόνο οικονομική και κοινωνική αλλά δυστυχώς τείνει να γίνει και ανθρωπιστική». Ορμώμενος δε από τη σημερινή εκλογική διαδικασία ευχήθηκε «η Παναγία να βοηθήσει να αναδειχθούν πρόσωπα που θα εργαστούν για την ευημερία και την προκοπή του λαού μας».
Η υποδοχή έγινε παρουσία του οικοδεσπότη δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Τσώνη, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Στ.Μ.