Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 12:51

Την ωραιότερη ιστορία του κόσμου ετοιμάζει το ΔΗΠΕΘΕΚ για τους μικρούς θεατρόφιλους

Βασίλης Μαυρογεωργίου Βασίλης Μαυρογεωργίου

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 
Οντισιόν στην Καλαμάτα προγραμματίζεται να γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να επιλεγούν οι ηθοποιοί που θα παίξουν στη νέα παιδική παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, που θα είναι «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου» του Βασίλη Μαυρογεωργίου, γνωστού και αγαπημένου συγγραφέα, ιδίως για το έργο του «Κατσαρίδα»…

Η πρεμιέρα θα γίνει, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, στις 3 Ιανουαρίου του 2016, ενώ η αυλαία θα κλείσει λίγο πριν από το Πάσχα. Το έργο έχει ανέβει και στο Εθνικό Θέατρο με μεγάλη επιτυχία.
Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο ίδιος ο συγγραφέας, Βασίλης Μαυρογεωργίου.
Η παραγωγή θα κοστίσει 66.500 ευρώ, ενώ το εισιτήριο θα είναι 5 ευρώ για τα παιδιά και 10 για τους μεγάλους.
Σύμφωνα με το οπισθόφυλλο του βιβλίου του Βασίλη Μαυρογεωργίου, «στο παγωμένο βασίλειο του βορρά ο βασιλιάς κρατά φυλαγμένη σαν πολύτιμο θησαυρό την ωραιότερη ιστορία του κόσμου. Δυο φιλόδοξοι παραμυθάδες καταφθάνουν εκεί με σκοπό να την ακούσουν. Ο βασιλιάς τους ανακοινώνει πως έχουν τρεις μέρες για να αποδείξουν ποιος από τους δυο είναι ο καλύτερος παραμυθάς γράφοντας από ένα παραμύθι. Σ' αυτόν θα χαρίσει την ιστορία του, ενώ τον άλλον θα τον φυλακίσει για πάντα. Και ξεκινούν. Οι τρεις μέρες περνούν γρήγορα και το πρωί της τέταρτης μαζεύονται όλοι στην αίθουσα του θρόνου για ν' ακούσουν τα δυο παραμύθια...»
Στ.Μ.