Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 12:40

Η Καλαματιανή χορεύτρια Σάνια Στριμπάκου «Στην άκρη του βατήρα»

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ 
Σε μια παράσταση avant garde με υπαρξιακό, πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο πρωταγωνιστεί αυτή την εποχή, στην Αθήνα, η Καλαματιανή χορεύτρια Σάνια Στριμπάκου...

Πρόκειται για το έργο «Στην άκρη του βατήρα» της Μαρίας Γοργία, που έκανε πρεμιέρα στις 16 Οκτώβρη στο «Μπαγκλαντές», στην οδό Χαλκοκονδύλη 35.
Σε έναν γυμνό χώρο που μεταμορφώνεται πότε σε σπίτι, πότε σε πασαρέλα, πότε σε γιαπωνέζικο λουτρό και πότε σε ατμόσφαιρα από έργο του Μπέκετ, μια γυναίκα κολυμπά ανάμεσα στις δοξασίες της, στις αντιφάσεις της, στην αναποφασιστικότητά της και στα αδιέξοδα που -κατά κύριο λόγο- η ίδια δημιουργεί στον εαυτό της.
«Με όση λογική της απομένει συλλογίζεται λάθος».
Είναι μια γυναίκα της Εποχής, η οποία στέκεται μετέωρη ανάμεσα σε επίμονα, αναπάντητα ερωτήματα και φόβους. Η κρίση της είναι καταρχάς υπαρξιακή, αλλά ταυτοχρόνως κοινωνική, πολιτική, ηλικιακή. Θραυσματικές σκηνές, που αρχικά φαίνονται να αναφέρονται σε διαφορετικές προσωπικότητες γυναικών, συμπληρώνουν ένα αντιφατικό και πολύμορφο παζλ μιας προσωπικότητας που βρίσκεται στο μεταίχμιο. Στην άκρη του βατήρα.
Το έργο περιέχει σκηνές διάδρασης με το κοινό.

Παραστάσεις: 16, 17, 18, 23, 24, 25, 30, 31 Οκτωβρίου και 1, 6, 7, 8 Νοεμβρίου

Ώρα έναρξης: 21.15 / διάρκεια μια ώρα

Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική οικονομική συνεισφορά

Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση στο 6944686991

Ο χώρος υποδέχεται αυστηρά έως 30 άτομα

Συντελεστές
Σύλληψη - χορογραφία - σκηνοθεσία - σκηνογραφία: Μαρία Γοργία
Ερμηνεία: Σάνια Στριμπάκου
Συμμετέχει: Τίμος Ζέχας
Κείμενα: Σάμιουελ Μπέκετ, Χάινερ Μύλλερ, Μαρία Γοργία, Σάνια Στριμπάκου, Κωστής Σταφυλάκης
Βοηθός χορογράφου: Μυρτώ Δελημιχάλη
Επιμέλεια ήχου: Γιάννης Μισουρίδης
Φωτισμοί: Γιάννης Μισουρίδης
Φωτογραφία: Γιάννης Μισουρίδης 

Παραγωγή: Ομάδα Χορού Αμάλγαμα
«Η ομάδα χορού αμάλγαμα, υποστηρίζοντας την ανεπιτήδευτη κίνηση των σκηνοθετών Νούλα, Καμαράτου και Κουτσολέλου για την ίδρυση ενός πραγματικά avant garde χώρου στο κέντρο της Αθήνας, επέλεξε για τη νέα της παραγωγή το «Μπαγκλαντές». Η αισθητική του χώρου αναδεικνύει αλλά και αναδεικνύεται από την κεντρική ιδέα του έργου. Η ανάγκη μας να ξεφύγουμε -μέσα σε αυτή την οξυμένη περίοδο κρίσης- από την καθιερωμένη συνθήκη του θεάτρου, μας οδήγησε στην οδό Χαλκοκονδύλη. Σε μια πραγματικά υποβαθμισμένη περιοχή, χωρίς οικονομική αξίωση, χωρίς εισιτήριο, για να μπορούμε -σε πείσμα των καιρών- να σταθούμε πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου.

Η ομάδα αμάλγαμα (www.amalgama.com.gr) ιδρύθηκε από τη Μαρία Γοργία το 1996 στο Λονδίνο συμμετέχοντας στο Διεθνές Φεστιβάλ «Resolutions» (The Place Theatre, London, 1997). Στην Ελλάδα άρχισε να λειτουργεί το Νοέμβριο του 1998. Έχει στο ενεργητικό της 18 χορογραφίες και 16 παραγωγές, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί σε Ελλάδα, Νέα Υόρκη, Ιταλία και Κροατία. Το 2004 η ομάδα συμμετείχε, μετά από παραγγελία του έργου «Οι Άθλοι του Πένταθλου» στις Τελετές Υποδοχής Αθλητών (οργάνωση ΑΘΗΝΑ 2004). Το «αμάλγαμα» στοχεύει στη δημιουργία σύγχρονων έργων που βασίζονται στη συνδιαλλαγή με άλλες μορφές τέχνης και παρουσιάζουν έναν έντονο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Με έντονο το στοιχείο του κοινωνικού και αισθητικού προβληματισμού, σε ό,τι αφορά τη θέση της τέχνης στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα, και τα όρια ανάμεσα στη φόρμα και την ιδεολογία, το "αμάλγαμα" έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων, στο Φεστιβάλ Αθηνών (Ιούνιος 2012),στο φεστιβάλ FAKI XIII στην Κροατία, στο Φεστιβάλ «Theatri di Vita» στη Μπολόνια (Ιούλιος 2012), στα Δημήτρια της Θεσσαλονίκης (Οκτώβριος 2012)».