LEONIDAS MPALIKHS
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015 16:53

Με συμμετοχές που εντυπωσιάζουν και με μεγάλη επιτυχία το 3ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Με συμμετοχές που εντυπωσιάζουν και με μεγάλη επιτυχία το 3ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Του Θανάση Παντέ 
Το 3ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, που ξεκίνησε χθες Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται απόψε, δικαιωματικά πλέον μπορεί να θεωρηθεί ότι βάζει τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε δημιουργικό θεσμό, αν κρίνω από την εμβέλειά του σε όλη τη χώρα και τη δεδομένη πλέον αναγνωρισιμότητά του…

Αυτή τη φορά οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ενώ και το επίπεδο των εισηγήσεων ήταν πολύ υψηλό και αντάξιο μιας εκδήλωσης που στοχεύει στο καλύτερο.

Ο Ανδρέας Ζαγάκος, εκ των διοργανωτών του 3ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας

Το 3ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας ξεκίνησε με τον Ανδρέα Ζαγάκο, εκ των διοργανωτών του, να αναφέρεται στην απουσία, λόγω τραυματισμού, του συνεργάτη του, Κώστα Ανδριανόπουλου και αμέσως μετά να δέχεται ευχές για τη γιορτή του, μέσα
σε κλίμα ευφορίας.
Στην επίσημη έναρξη, που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, χαιρέτησαν ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο οποίος χαρακτηριστικά είπε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πρόθυμη να συνδράμει το Σχολείο Τουρισμού αλλά οι διοργανωτές του αρνούνται… Μίλησε επίσης η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτα Ντίντα, η οποία μετέφερε τους χαιρετισμούς του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα και τόνισε το πόσο σημαντική είναι η συμβολή του Σχολείου Τουρισμού στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Δημήτρης Μπουραντάς με τη Δήμητρα Δημοπούλου

Ανάμεσα στα σημαντικά θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν οι νέες τάσεις στον τουρισμό από τον δόκτορα Δημήτρη Μπούχαλη, ο οποίος μίλησε σε απευθείας σύνδεση από το Λονδίνο. Η Έλενα Γκίκα, διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Costa Navarino μίλησε με θέμα «Εν αρχή είν’ ο λόγος ο καλός». Σημαντικές επίσης εισηγήσεις ήταν της Λίας Ζαμπέτογλου, διευθύντριας εκπαίδευσης του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουριστικού Ενδιαφέροντος, από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, που είχε την εκπαιδευτική εποπτεία του Σχολείου, μίλησε ο υπεύθυνος του Γραφείου Ελλάδος, Ανδρέας Χαριλάου, με θέμα τουρισμός και αγορά εργασίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ο Γιώργος Λαζαρίδης μίλησε για τον αναπηρικό τουρισμό, ο Έκτωρ Τσατσούλης για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ως θεσμός ανάπτυξης, ο Γιώργος Χατζηιωσήφ, διευθυντής προορισμού ΤΕΜΕΣ με θέμα τουρισμός και ανάπτυξη, ο αντιδήμαρχος τουρισμού της Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, για την τουριστική διπλωματία των πόλεων, η γνωστή δημοσιογράφος Ρένια Τσιτσιμπίκου για την εκπομπή της «Μένουμε Ελλάδα», στην οποία προ καιρού είχαν εμφανιστεί οι διοργανωτές του Σχολείου, Ανδρέας Ζαγάκος και Κώστας Ανδριανόπουλος. Το κλείσιμο της πρώτης ημέρας έγινε με την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Μπουραντά «Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό μάνατζμεντ». Τον γνωστό συγγραφέα και καθηγητή παρουσίασε η Δήμητρα Δημοπούλου και φιλόλογος, υπεύθυνη του βιβλιοπωλείου «Βιβλιόπολις», από το οποίο και διατίθεται το βιβλίο. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε με την ομιλία του ο Παύλος Ευμορφίδης, της COCO ΜΑΤ, που μίλησε για το θέμα «Οικολογία και Τουρισμός, το αντίδοτο στην κρίση», ενώ ο επιχειρηματίας από τους Γαργαλιάνους, Κώστας Φραγκόγιαννης, μίλησε για την εμπνευσμένη πρωτοβουλία που είχε να φτιάξει ξυλορακέτες και δημιούργησε την επιχείρηση γνωστή ως «Κοπάνι».

Ο Γιώργος Λαζαρίνης, η Μαρία Οικονομάκου, ο Μανώλης Μάκαρης, η Παναγιώτα Ντίντα, ο Περικλής Μαντάς, στο 3ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Οι περισσότερες από τις εκδηλώσεις του 3ου Σχολείου Τουρισμού πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Elite City Resort και στο ξενοδοχείο Orizon Blue, όπου και εκεί πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.
Να σημειωθεί ότι η προετοιμασία για το 4ο Σχολείο Τουρισμού, που υπολογίζεται να γίνει εντός του διμήνου Μαρτίου-Απριλίου, έχουν ήδη ξεκινήσει. Και οι εκπλήξεις από πλευράς συμμετοχών αναμένεται και αυτή τη φορά να είναι μεγάλες.