Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 20:57

Από τις επτά το βράδυ η γιορτή για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Στάθης Γυφτάκης, Παναγιώτης Νίκας, Θανάσης Ηλιόπουλος, Κώστας Νικολέας, Αναστασία Φοίφα Στάθης Γυφτάκης, Παναγιώτης Νίκας, Θανάσης Ηλιόπουλος, Κώστας Νικολέας, Αναστασία Φοίφα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν τις οχτώ το βράδυ και η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας θα βυθιστεί στο σκοτάδι. Θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και ο τόπος θα λουστεί και πάλι στο φως και πιο πολύ το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης. Αύριο λοιπόν, Παρασκευή, στις οκτώ, καλούνται από το Δήμο όλοι και ιδίως τα παιδιά στη γιορτή για το άναμμα του δέντρου και την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων. Εκδηλώσεις που ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι είναι δωρεάν με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο για ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις δυσκολίες και τα προβλήματα…

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος της Φάρις Θανάσης Ηλιόπουλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Στάθης Γυφτάκης, ο μαέστρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κώστας Νικολέας και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Αναστασία Φοίφα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι στο Δημαρχείο τόνισαν ότι το εορταστικό πρόγραμμα είναι πολύ πλούσιο, με συμμετοχή πολλών συλλόγων και φορέων και εκτός του ότι θα δώσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους κατοίκους της πόλης θα συμβάλει στην προσέλκυση και επισκεπτών.
«Την Παρασκευή, ό,τι και να γίνει, στις οκτώ το βράδυ, στην κεντρική πλατεία, θα ανάψουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Περιμένουμε όλα τα παιδιά της Καλαμάτας και όλους όσους αισθάνονται παιδιά να είναι μαζί μας», τόνισε ο δήμαρχος, που επίσης ευχαρίστησε θερμά όσους εργάστηκαν και όσους συμμετέχουν στο εορταστικό πρόγραμμα. Ο κ. Νίκας υπογράμμισε ότι το επίκεντρο των Χριστουγέννων στην Καλαμάτα είναι η κεντρική πλατεία, επανέλαβε ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου είναι δωρεάν και ευχήθηκε σε όλους τα χρόνια πολλά, εκφράζοντας και την αισιοδοξία ότι «θα τα καταφέρουμε».
Ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, πρόσθεσε ότι αυτά τα Χριστούγεννα, περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια, γίνονται στην πόλη πολλά παράλληλα πράγματα σε επίπεδο πολιτισμού. Ειδικότερα είπε ότι εκτός από τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου θα λειτουργήσει στη Δημοτική Πινακοθήκη και η σημαντική έκθεση του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη (εγκαίνια την Τρίτη), ενώ το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο θα παρουσιάζει μέχρι τις 27 Δεκέμβρη τον «Φόβο» του Στέφαν Τσβάιχ. Τόνισε λοιπόν ότι αυτή η δραστηριότητα είναι σημαντική και για την προσέλκυση επισκεπτών.
Επίσης ο Θανάσης Ηλιόπουλος ανέφερε ότι ο Δήμος έχει στολίσει διάφορα σημεία της πόλης ώστε να υπάρχει εορταστική ατμόσφαιρα και πέρα από την κεντρική πλατεία, ενώ τόνισε ότι εκτός από το πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα της Καλαμάτας εκδηλώσεις έχουν διοργανωθεί και σε χωριά του Δήμου.
Τέλος, αναφέρθηκε στη συμβολή επαγγελματιών, σημειώνοντας ότι θα προσφέρουν κεράσματα στο πλαίσιο του αυριανού ανάμματος του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία.
Την ικανοποίησή τους για το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τις ευχές τους προς τον κόσμο έδωσαν ακόμα ο Στάθης Γυφτάκης, ο Κώστας Νικολέας και η Αναστασία Φοίφα.
Αύριο οι εκδηλώσεις για το άναμμα του δέντρου θα ξεκινήσουν από τις εφτά με μουσικό πρόγραμμα από τη Δημοτική Φιλαρμονική, την παιδική χορωδία, τη χορωδία «Μελίφωνο» και τα μουσικά σύνολα πνευστών του Δημοτικού Ωδείου. Η φωταγώγηση θα γίνει στις οκτώ και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εορταστική συναυλία με το συγκρότημα «Jazz Steps and Friends - Featuring Νάσια Γκόφα».
Στ.Μ.