Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 23:06

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας

ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 
Με τον Άγιο Βασίλη, με πυροτεχνήματα, με μελωδίες και τραγούδια, με κεράσματα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η γιορτή στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης…

Η γιορτή ξεκίνησε περίπου από τις εφτά το βράδυ, οπότε άρχισε να συρρέει στην πλατεία πολύς κόσμος με τα παιδιά του, παρ’ ότι τα πάντα ήταν μουσκεμένα από την ολοήμερη σχεδόν βροχή.
Στο χώρο κάτω από το δέντρο έπαιξαν χριστουγεννιάτικες και άλλες μελωδίες η Δημοτική Φιλαρμονική και τα μουσικά σύνολα πνευστών του Δημοτικού Ωδείου, ενώ τραγούδησαν η παιδική χορωδία και η χορωδία Μελίφωνο, επίσης του Δημοτικού Ωδείου.
Πριν ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, λίγο μετά τις οχτώ, για το άναμμα του δέντρου, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, απεύθυνε ευχές στον κόσμο, εξέφρασε την ελπίδα και την αισιοδοξία για το ξεπέρασμα των προβλημάτων, προσκάλεσε τον κόσμο στο πλούσιες εκδηλώσεις του Δήμου που θα γίνουν μέχρι και την Πρωτοχρονιά, ενώ προσκάλεσε κόσμο και από άλλες περιοχές να περάσουν τις γιορτές στην Καλαμάτα, τονίζοντας ότι θα εξυπηρετηθούν πολύ καλά και από τα τοπικά καταστήματα.
Η αντίστροφη μέτρηση έγινε από τον Άγιο Βασίλη, που ανέβηκε στην εξέδρα μαζί με το δήμαρχο και τον πρόεδρο της Φάρις, Θανάση Ηλιόπουλο.

Με τη φωταγώγηση του δέντρου της Καλαμάτας ο ουρανός «στολίστηκε» από πυροτεχνήματα,  ενώ ακολούθησε η προσφορά κερασμάτων στα παιδιά και τον κόσμο.
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με συναυλία από τους «Jazz Steps and Friends - Featuring Νάσια Γκόφα».
Στ.Μ.