Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 08:47

Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου στο "Βιβλιόπολις"

Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου στο "Βιβλιόπολις"

ΜΙΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ 
Το βιβλίο της για παιδιά «Μια ζαχαρένια συνταγή» παρουσιάζει σήμερα Δευτέρα στο «Βιβλιόπολις» της Καλαμάτας η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4.00 το απόγευμα στο χώρο του βιβλιοπωλείου, Αριστομένους και Νικηταρά 3Α...

Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος, ένας ζαχαροπλάστης, διαφορετικός απ' αυτούς που ξέρουμε, ζει στα ...σύννεφα και φτιάχνει λιχουδιές για τους ήρωες των παραμυθιών. Αγαπάει όμως πολύ και τους ανθρώπους, γι’ αυτό αποφασίζει να φτιάξει μια ζαχαρένια συνταγή μόνο για εκείνους. Μέχρι το βράδυ όλα πρέπει να είναι έτοιμα. Θα προλάβει όμως; Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιανός σε εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με την υποστήριξη της ΕΡΤ. Όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου «πρόκειται για ένα βιβλίο που σκοπό έχει να καλλιεργήσει την αγάπη και την αλληλεγγύη, ενώ όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του, θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2Schoolτης Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο».

Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από την Καλαμάτα. Είναι αστυνομικός και στον ελεύθερο χρόνο της αναλαμβάνει να βοηθάει τους ήρωες των ιστοριών της να φέρουν εις πέρας πότε τις ζαχαρένιες και πότε τις αλμυρές αποστολές τους…
Η Σάντρα Ελευθερίου ζει και εργάζεται στη Λάρνακα. Ασχολείται με την εικονογράφηση βιβλίων. Έχει βραβευτεί δύο φορές από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού- Νεανικού Βιβλίου και τρεις φορές έχει λάβει το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.