Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 16:15

Την "Κόκκινη νύχτα" η τελετή έναρξης του Καλαματιανού Καρναβαλιού

Την "Κόκκινη νύχτα" η τελετή έναρξης του Καλαματιανού Καρναβαλιού

Της Μαρίας Νίκα
Με την «κόκκινη νύχτα» - η αντίστοιχη χειμερινή εκδήλωση της καλοκαιρινής «λευκής νύχτας» - θα συμπέσει η έναρξη του φετινού 4ου Καλαματιανού Καρναβαλιού στις 27 Φεβρουαρίου. Η τελετή έχει προγραμματιστεί για τις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία Όθωνος του Ιστορικού Κέντρου...

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Φάρις» Θανάσης Ηλιόπουλος, ο νέος πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, οι εθελοντές Γιώργος Φερετζάκης και Βασιλική Γκόνη, καθώς και η υπεύθυνη του προγράμματος εκδηλώσεων Αναστασία Μπελογιάννη, κάλεσαν τον κόσμο να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις, να στηρίξει τη διοργάνωση και να διασκεδάσει στους ρυθμούς της Αποκριάς.
Το γραφείο της Καρναβαλικής Επιτροπής στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί και να δέχεται εθελοντές τις καθημερινές 10.30 - 1.00 και 7.00 - 9.00, ενώ αιτήσεις γίνονται και ηλεκτρονικά (www.kalamatianokarnavali.gr). Η προθεσμία είναι μέχρι τις 14 Φλεβάρη.
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης θα είναι ο ίδιος με πέρυσι, δηλαδή 60.000 ευρώ (εκτός από τις χορηγίες), ενώ το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη.
Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος πρόσθεσε ότι αναμένεται αρκετός κόσμος στην Καλαμάτα για το καρναβάλι, ενώ ανάμεσα στις εκδηλώσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκειά του θα είναι η νυχτερινή παρέλαση το Σάββατο 5 Μαρτίου, ο χορός bachata με σκοπό η πόλη να σπάσει το ρεκόρ γκίνες (για 600 συμμετοχές μέχρι τώρα έκανε λόγο ο Θαν. Ηλιόπουλος) το Σάββατο 12 Μαρτίου, και η μεγάλη παρέλαση - τελετή λήξης την Κυριακή 13 Μαρτίου.