Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 17:41

Ξεκινώντας ένα μποστάνι…

ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΦΟΙΦΑ
Πώς μπορούν να ξεκινήσουν το δικό τους μποστάνι θα μάθουν όσοι πάρουν μέρος το ερχόμενο Σάββατο στο εργαστήριο που διοργανώνει το Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας...

Στην πρόσκληση σημειώνεται:
«Αφού μάθαμε πώς να δημιουργούμε σπορεία και σπορόφυτα στα προηγούμενα εργαστήρια, καιρός πια είναι να μπούμε στον κήπο και να ξεκινήσουμε το δικό μας μποστάνι. Θα μάθουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός γόνιμου χώματος, θα εξοικειωθούμε με την κομποστοποίηση, τόσο την κλασσική όσο και τα υγρά φυσικά λιπάσματα που μπορούμε να δημιουργήσουμε, θα γνωρίσουμε τα διάφορα για άλλους "ζιζάνια", για εμάς συγκαλλιεργούμενα φυτά, που μας βοηθάνε με τον δικό τους τρόπο στην ανάπτυξη των φυτών μας!
Για μικρούς και μεγάλους καλλιεργητές!!! (και σποροφύλακες)».
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους από 4 έως 104 ετών!
Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 27210 22505.

Σαββατιάτικα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για γονείς με παιδιά 
α. Το κόστος του εργαστηρίου για παιδί με το συνοδό του είναι 5 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρεται καφές και βιολογικά αφεψήματα, φυσικός βιολογικός χυμός πορτοκάλι, με φυσικό πάντα δεκατιανό έκπληξη, όλα από το αγρόκτημα, με αγάπη και μεράκι! Έτσι καλύπτονται τα έξοδα υλικών του εργαστηρίου, ενώ ταυτόχρονα στηρίζεται η διατήρηση της Ανοιχτής Τράπεζας Σπόρων του Αγροκτήματος και το εκπαιδευτικό του έργο. Για περισσότερους συνοδούς ή παιδιά, υπάρχουν ξεχωριστά πακέτα.
β. Καλό είναι οι συμμετέχοντες να φοράνε άνετα ρούχα, αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια για εργασία στο κτήμα.