Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 00:33

ΜΕΘ: Πρεμιέρα το Σάββατο για το "Ρεμπέτικο"

Η Κλεώνη Φλέσσα (δεύτερη από αριστερά) και ο Γιώργος Παντελόπουλος ανάμεσα σε ηθοποιούς της παράστασης Η Κλεώνη Φλέσσα (δεύτερη από αριστερά) και ο Γιώργος Παντελόπουλος ανάμεσα σε ηθοποιούς της παράστασης

Της Μαρίας Νίκα
Παράσταση μεγάλων προσδοκιών χαρακτηρίζει το «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου Γιώργος Παντελόπουλος. Το έργο κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 9.30 το βράδυ, σε σκηνοθεσία Κλεώνης Φλέσσα, και θα παίζεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας μέχρι τις 22 του μήνα...

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου των συντελεστών της παράστασης, η σκηνοθέτης Κλεώνη Φλέσσα μίλησε για μια μεγάλη πρόκληση και χαρακτήρισε τη συνεργασία της με το ΜΕΘ υπέροχη στιγμή. Έκανε δε λόγο για βαθύ ψάξιμο στην ιστορία της Ελλάδας ενός αιώνα, από τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη μέχρι τον Πειραιά και τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης χώρας που γέμισαν Μικρασιάτες πρόσφυγες.
Ο Γιώργος Παντελόπουλος σημείωσε ότι για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην πόλη αυτό το είδος θεάτρου, όπου λόγος και μουσική έχουν την ίδια βαρύτητα, καθώς στη σκηνή σε όλη τη διάρκεια της παράστασης θα υπάρχει ζωντανή μουσική.
Το έργο που έγινε μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία, ανεβαίνει από το ΜΕΘ όπως το διασκεύασε ο Κώστας Φέρρης για το θέατρο με τον τίτλο «Ρεμπέτικο μυστήριο».
Τη μουσική διδασκαλία έχουν κάνει οι Στάθης Γυφτάκης και Πηνελόπη Κοκκορόγιαννη.
Σκηνικά, κοστούμια: Βενετσάνος Μπαλόπουλος
Χορογραφία: Σπύρος Ρουμελιώτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Θεοδωρακάκου
Παίζουν: Παναγιώτης Μαυροειδής, Νικολέτα Λυμπεροπούλου, Αντώνης Μπούνας, Γεωργία Λαζάρου, Παύλος Κλάδης, Βανέσσα Αδαμοπούλου, Μαρία Λυκούση, Ολυμπία Βενιζελέα, Έλενα Παναγοπούλου, Γωγώ Μπελογιάννη, Μελιάννα Μάκαρη, Μύλη Παπαβασιλείου, Αναστασία Τζιωρτζίδη, Μαρία Θεοδωρακάκου, Εύη Μπούνα, Χρυσούλα Σιψά, Ελένη Γιαννακοπούλου, Δέσποινα Νταλαγιάννη, Παναγιώτης Σπυρακόπουλος, Λίνος Δουλάμης, Λεωνίδας Βελλής, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Βασίλης Μπιτσώνης, Σπύρος Ρουμελιώτης, Λούλα Αναγνωστοπούλου, Δημήτρης Δημόπουλος, Κώστας Κουτσουμπός, Βασίλης Στεφανόπουλος, Μαρία Λαζάρου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Πάνος Θεοδοσόπουλος.
Μουσικοί: Πηνελόπη Κοκκορόγιαννη, Τάκης Καντζιλιέρης, Δημήτρης Αθανασακόπουλος, Λεωνίδας Βελλής, Αντώνης Δελλής, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Παναγιώτης Μαυροειδής, Αναστάσιος Πυλιώτης, Πάνος Θεοδοσόπουλος.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ και 8 ευρώ μειωμένο

*Παραστάσεις δεν θα δοθούν Τρίτη 9 και 16/2