Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 10:09

Μαθήματα τοπικής ιστορίας, μακριά από διαδικτυακές ευκολίες

ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ
«Κύκλος εκδηλώσεων για τη διάχυση της ιστορικής γνώσης του τόπου μας, μακριά από διαδικτυακές ευκολίες». Με αυτή την ενδιαφέρουσα περιγραφή αναγγέλλεται ο κύκλος εκδηλώσεων «Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας», που ανοίγουν την Κυριακή η ομάδα Πάμε Βόλτα και ο Πολιτιστικός Αντίλογος, με πρώτο θέμα την πολεοδομική εξέλιξη της Καλαμάτας ως συνάρτηση κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών παραγόντων…

Η εκδήλωση την Κυριακή θα γίνει στις 6:30 το απόγευμα στο καφέ «…στο κύμα», στην Παραλία της Καλαμάτας, με ομιλητή τον δημοσιογράφο Ηλία Μπιτσάνη και συντονιστή τον μηχανικό Βασίλη Παπαευσταθίου.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «ηΗ ομάδα ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ και ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ διοργανώνουν μια σειρά από εκδηλώσεις με θέμα την ιστορία του τόπου στον οποίο ζούμε. Οι δρόμοι, τα σπίτια, τα δέντρα, οι πλατείες έχουν ειδωθεί, κατοικηθεί και περπατηθεί από ανθρώπους πριν από μας, ανθρώπους που έζησαν, άφησαν το στίγμα τους, κατασκεύασαν, γκρέμισαν, φύτεψαν, έσκαψαν και ταυτόχρονα έγραψαν, φωτογράφησαν κι άφησαν μια παρακαταθήκη. Καλό είναι να την γνωρίσουμε οι περισσότεροι και να την ξαναδούν όσοι την ξέρουν και μπορούν να μας την παρουσιάσουν. Η πρώτη της σειράς των εκδηλώσεων με τίτλο «Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΩΣ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 στις 6.30 μ.μ. στο καφέ «στο κύμα» Ναβαρίνου 167 στην παραλία της Καλαμάτας. Θα μιλήσει ο Ηλίας Μπιτσάνης, δημοσιογράφος και θα συντονίσει ο Βασίλης Παπαευσταθίου, πολιτικός μηχανικός».