Κυριακή, 06 Μαρτίου 2016 11:02

Νυχτερινό αλλά με πολύ "αυτοφωτισμό" καρναβαλικό ξεφάντωμα στην Καλαμάτα

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
Εντυπωσιακή ήταν η χθεσινή βραδιά στην Καλαμάτα με χιλιάδες κόσμο που βρήκε στο κέντρο της πόλης προκειμένου να παρακολουθήσει την ευφάνταστη νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση και στη συνέχεια να διασκεδάσει στην κεντρική πλατεία. Τα καρναβαλικά γκρουπ ξεκίνησαν τη νυχτερινή τους παρέλαση από το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και με τις σφυρίχτρες τους, τα τραγούδια τους, τους χορούς τους, αλλά ιδίως με τα λαμπάκια τους, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα εντυπωσιακή…

Το σύνθημα της νυχτερινής παρέλασης ήταν «αυτοφωτιστείτε» και πραγματικά τα καρναβαλικά γκρουπ όχι απλά το ακολούθησαν αλλά το έκαναν με τους πιο ευφάνταστους τρόπους. Άλλοι είχαν τυλιχτεί με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, άλλοι με φακούς, άλλοι με προβολείς, άλλοι με φωτοσωλήνες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Στη δε κεντρική πλατεία, όπου ήταν ο τερματισμός της νυχτερινής καρναβαλικής παρέλασης και στήθηκε το γλέντι, ένα εντυπωσιακό μισοφέγγαρο έφεγγε το χώρο. Ένα μισοφέγγαρο όχι του ουρανού αλλά των προβολέων της εκδήλωσης. Άλλοι προβολείς έριχναν δέσμες φωτός στον ουρανό. Ακολούθησαν και τα πυροτεχνήματα. Το «αυτοφωτιστείτε» έγινε λοιπόν πράξη…
Στην πλατεία ο κόσμος διασκέδασε με μουσική από dj και με τους Walkaman The Band. Οι dj ήταν οι Klimen και Little John, ενώ η παρουσίαση έγινε από τη Λίνα Καλαποθάκη.
Το Καλαματιανό Καρναβάλι αρχίζει να μπαίνει στην τελική ευθεία με επόμενες μεγάλες εκδηλώσεις την προσπάθεια για το σπάσιμο του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness στο χορό Μπατσάτα, το Σάββατο 12 Μάρτη και τον τελικό των παιχνιδιών του Καλαματιανού Καρναβαλιού την ίδια ημέρα στην πλατεία Όθωνος, ενώ η κορύφωση θα γίνει την Κυριακή, με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και το γλέντι που θα ακολουθήσει.
Στ.Μ.