Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 20:31

Κάλεσμα στο Καρναβάλι της Μεσσήνης με νταούλια και χορούς στην Καλαμάτα

Στη μέση με το κόκκινο ψηλό καπέλο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αριστερά ο αναπληρωτής του δημάρχου Μεσσήνης, Νίκος Ξαρχάκος Στη μέση με το κόκκινο ψηλό καπέλο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αριστερά ο αναπληρωτής του δημάρχου Μεσσήνης, Νίκος Ξαρχάκος

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΠΡΩΤΕΟΥΣΑ 
Φορώντας το ψηλό κατακόκκινο καπέλο του και με θέρμη μεγάλη, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, υποδέχθηκε νωρίτερα απόψε τους εκπροσώπους του Καρναβαλιού της Μεσσήνης, που ήρθαν με νταούλια, χορούς και τραγούδια να καλέσουν τους Καλαματιανούς την Καθαρά Δευτέρα στο Νησί, στην παρέλαση του καρναβαλιού τους, ηλικίας 156 ετών!...

Χορευτές ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, από το Δημοτικό Σύλλογο Μεσσήνης, ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος που τραγουδούσε, ο Παναγιώτης Τάπαρης, που έπαιζε κλαρίνο και ο Παναγιώτης Τσαμπούκος, που έπαιζε το νταούλι, με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής Μεσσήνης, έστησαν το χορό στον πεζόδρομο της Αριστομένους και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης, απευθύνοντας ένα διαφορετικό, χαρούμενο και παραδοσιακό κάλεσμα στο Καρναβάλι της Μεσσήνης.
Από τη δημοτική αρχή ήταν ο αναπληρωτής του δημάρχου Νίκος Ξαρχάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Χριστόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Γεωργακόπουλος, Νίκος Ξενογιάννης και Τάσος Τσερπές, η Γεωργία Παναγοπούλου, πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ και ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, πρόεδρος της Φιλαρμονικής της Μεσσήνης.
Οι Νησιώτες επισκέφθηκαν το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στο γραφείο του στο Δημαρχείο, όπου τους υποδέχθηκε με χαρά και τονίζοντας ότι η Μεσσήνη ηγείται των καρναβαλιών στη Νότια Πελοπόννησο. Σημείωσε μάλιστα ότι το Καρναβάλι της Μεσσήνης συνδέεται με την ιστορία όχι μόνο του Νησιού αλλά της ευρύτερης περιοχής. Τέλος, τόνισε ότι ο ίδιος την Καθαρά Δευτέρα θα βρίσκεται στην καρναβαλική παρέλαση στη Μεσσήνη και κάλεσε και όλους τους Καλαματιανούς να κάνουν το ίδιο.
Ο Νίκος Ξαρχάκος αναφέρθηκε από την πλευρά του στη μεγάλη ιστορία του Καρναβαλιού της Μεσσήνης και κάλεσε και ο ίδιος τους Καλαματιανούς να δώσουν το «παρών» στις εκδηλώσεις.
Ανάλογο κάλεσμα απεύθυνε ο Κώστας Γεωργακόπουλος, συγχαίροντας επιπροσθέτως την Καλαμάτα για την πρόκρισή της στον τελικό για την επιλογή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 και τονίζοντας ότι η Μεσσήνη υποστηρίζει την προσπάθεια της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Τέλος, ο Νίκος Ξαρχάκος αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, σημειώνοντας ότι τη Δευτέρα θα έχει βγει και θα είναι «παρών» στην καρναβαλική παρέλαση. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε ότι επισκέφθηκε τον Γιώργο Τσώνη στον Νοσοκομείο και τον βρήκε σε πολύ καλή κατάσταση, συνέστησε όμως στους Νησιώτες να μην αφήσουν το δήμαρχό τους να πάει στο καρναβάλι αλλά να τον πιέσουν να καθίσει να ξεκουραστεί.
Στ.Μ.