Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016 08:22

Με το βλέμμα στον καιρό η Καλαμάτα ετοιμάζεται για καρναβάλι και ρεκόρ γκίνες

Με το βλέμμα στον καιρό η Καλαμάτα ετοιμάζεται για καρναβάλι και ρεκόρ γκίνες

ΧΟΡΟΣ ΜΠΑΤΣΑΤΑ
Αν και υπάρχει ανησυχία για τον καιρό, εκτός απροόπτου όλες οι εκδηλώσεις του αποκριάτικου τριημέρου στην Καλαμάτα αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης “Φάρις” Θανάσης Ηλιόπουλος. Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο δημαρχείο, μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής και ο πρόεδρός της, αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα...

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία με τον τελικό των παιχνιδιών του καρναβαλιού που θα παρουσιάσει η Ηρώ Λυμπέρη, ενώ dj θα είναι ο Δημήτρης Σταθουλόπουλος.
Επίσης σήμερα, στις 6.00 το απόγευμα, στον ίδιο χώρο ξεκινά ο χορός bachata, με χορευτές απ’ όλη την Ελλάδα και με σκοπό η πόλη να σπάσει το ρεκόρ γκίνες λόγω της μεγάλης συμμετοχής. Ο Θ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι γι’ αυτή την εκδήλωση, έχει ταξιδέψει στην Καλαμάτα πολύ κόσμος από Θεσσαλονίκη, Λαμία, Τρίπολη, Σπάρτη και άλλες περιοχές, ενώ μίλησε και για μεγάλη πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνουν η Λίνα Καλαποθάκη και ο Γιάννης Δομάτζης, ενώ στο τραγούδι θα είναι ο Νεκτάριος Βασιλείου.
Επισκέπτες έχουν έρθει, όπως ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, και για τη μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 2.30 μετά το μεσημέρι. Η εκκίνηση θα γίνει από την οδό Υπαπαντής και η πορεία θα συνεχίσει από Πλατεία 23ης Μαρτίου, Αριστομένους, Φραντζή και Σιδηροδρομικού Σταθμού, με προορισμό την Κεντρική Πλατεία, όπου θα λάβει χώρα η τελετή λήξης από τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, η απονομή των βραβείων και η συναυλία με τους Otherview.
Άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται είναι σήμερα Σάββατο στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Όθωνος, με φασολάδα, παραδοσιακή μουσική και χορό, πέταγμα αερόστατου την Κυριακή το βράδυ στα Λάιικα και αποκριάτικα γλέντια σε δημοτικά διαμερίσματα, όπως Αλαγονία, Άρι κ.α. Το αποκορύφωμα θα είναι την Καθαρή Δευτέρα στη Νέδουσα Ταϋγέτου με το αυθεντικό αγροτικό Δρώμενο Ευετηρίας που οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων.
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής Παναγιώτης Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στους εθελοντές που έχουν δώσει την ψυχή τους, όπως είπε, για τη διοργάνωση, ενώ ο Δημήτρης Αλεξόπουλος έκανε λόγο για 3.000 άτομα που συμμετέχουν στα γκρουπ και κάλεσε τους Καλαματιανούς να πάρουν μέρος στο καρναβάλι, “να χορέψουν και να ερωτευθούν”. Ο Μάριος Ιωάννου είπε ότι για τη διοργάνωση του χορού μπατσάτα έχει γίνει 9μηνη προετοιμασία, ενώ η Αναστασία Φοίφα κάλεσε στη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί την Καθαρή Δευτέρα στις 7.00 το απόγευμα στη Ράχη (Μετσόβου, Καζαντζάκη και Αγίας Λαύρας) με αερόστατα, νηστίσιμα εδέσματα, χορό και μουσική.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ηλεκτρονική σελίδα kalamatianokarnavali.gr

Μ.Ν.