Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 18:21

Τζαζ τρίο στο Δημοτικό Ωδείο

Η κοινωφελής επιχείρηση Φάρις του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων των μαθητών των σχολών της Φάρις, αποχαιρετούν την Άνοιξη και καλωσορίζουν το Καλοκαίρι με εκδηλώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, ύστερα από έντονη επιθυμία των φίλων της Τζαζ στην πόλη, το τζαζ τρίο του Σπύρου Μάνεση θα επισκεφτεί την Καλαμάτα για μια βραδιά στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου. Στις 9.00, με ελεύθερη είσοδο...

«Οι τρεις σπουδαίοι Έλληνες μουσικοί, με ήδη πλούσια δραστηριότητα εντός και εκτός Ελλάδας, συναντήθηκαν το 2012 και από την πρώτη στιγμή φάνηκε η έντονη χημεία μεταξύ τους, η οποία αναπτύχθηκε ιδιαίτερα με τις ζωντανές εμφανίσεις τους σε χώρους της Αθήνας και σε φεστιβάλ της χώρας.
Σήμερα το τρίο συγκαταλλέγεται στα σημαντικότερα ελληνικά jazz piano trio. Είναι ένα μοντέρνο τρίο με πολλές επιρροές από τους μεγάλους του είδους και με σαφείς αναφορές στην παράδοση του jazz playing. Το διαρκές interplay μαζί με το υψηλό επίπεδο των μουσικών και αυτοσχεδιαστικών τους ικανοτήτων φέρνει στο μουσικό αποτέλεσμα έντονα τα στοιχεία της έκπληξης, της ποικιλίας στη δημιουργία των μουσικών εικόνων και της φαντασίας στην αφήγηση.
Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του τρίο, καθώς και jazz standards που χρησιμοποιούνται σαν αφετηρία για να οδηγηθούν σε διαφορετικούς μουσικούς χώρους.
Το 2015 το Manesis/Gyftakis/Gouliaris Trio βραβεύτηκε με το Πρώτο Βραβείο στον 1ο ελληνικό διαγωνισμό τζαζ, τον Apollon Jazz Competition Greece».
Σπύρος Μάνεσης - πιάνο, συνθέσεις
Αρίωνας Γυφτάκης - κοντραμπάσο, συνθέσεις
Αναστάσης Γούλιαρης - τύμπανα, συνθέσεις

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δώδεκα παραμύθια Στο Παλάτι του Νέστορα »