Κυριακή, 05 Ιουνίου 2016 09:51

Στο Παλάτι του Νέστορα

Τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου του Νέστορα, στη Χώρα Τριφυλίας, θα γίνουν την Κυριακή 12 Ιουνίου στις 12.00 το μεσημέρι, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας...

«Με μεγάλη χαρά και τιμή το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας ανακοινώνουν την επαναλειτουργία ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας: του Ανακτόρου του Νέστορος στον λόφο του Άνω Εγκλιανού. Μετά από 3 χρόνια εργώδους προσπάθειας πολλών ανθρώπων και Υπηρεσιών το ανάκτορο ανοίγει και πάλι τις πύλες του στο κοινό με νέο στέγαστρο προστασίας και καινοτόμες υποδομές περιήγησης και πληροφόρησης» σημειώνει η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση.

Το Ανάκτορο ή Παλάτι του Νέστορα, ήταν διώροφο κτήριο με αποθηκευτικούς χώρους, εργαστήρια, λουτρά, φωταγωγούς, χώρους υποδοχής και κεντρικό σύστημα αποχέτευσης. Η ακμή του καλύπτει την περίοδο από το 1300 π.Χ. έως το 1200 π.Χ. περίπου. Το ανακτορικό συγκρότημα που χρησιμοποίησε ο βασιλιάς Νέστωρ, καταστράφηκε από μεγάλη πυρκαγιά γύρω στο 1200 π.Χ. Στα 1939, ο Κ. Κουρουνιώτης επισήμανε το Ανάκτορο που την έρευνά του ολοκλήρωσε ο Carl Blegen από το Πανεπιστήμιο του Cincinnati των ΗΠΑ. Με την κήρυξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου οι ανασκαφές διεκόπησαν. Επαναλήφθηκαν το 1952 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Στις 10 Δεκεμβρίου του 2012, ο αρχαιολογικός χώρος έκλεισε για ανακαίνιση και έργα ανάδειξης και προστασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τζαζ τρίο στο Δημοτικό Ωδείο Το μάθημα »