Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 18:46

Πρόσκληση σε γεύμα από υποψήφιο δολοφόνο

Την ταινία του Ρόμπερτ Μουρ «Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο» θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη 14 Ιουλίου στο Καφέ Σινέ…

Όταν η ευφυΐα, η πνευματική ενάργεια και η διάθεση για χαβαλέ των ποικίλως ταλαντούχων συντελεστών συναντήθηκε για τη δημιουργία της ταινίας, κανείς δεν περίμενε κάτι λιγότερο. Η σκηνοθεσία του Μουρ, σε σενάριο του Σάιμον, παρέα με το αστεράτο επιτελείο ηθοποιών -στο οποίο συμμετέχει και ο συγγραφέας Τρούμαν Καπότε- αφήνει παρακαταθήκη μια εξαιρετική παρωδία των ταινιών - «whodunit», η οποία ταυτόχρονα θα μπορούσε να σταθεί στις καλύτερες του είδους!
Πέντε πασίγνωστοι ντεντέκτιβ, συνοδευόμενοι από τους οικείους τους, προσκαλούνται σε μία έπαυλη από έναν -τουλάχιστον περίεργο- οικοδεσπότη. Αυτός τους ανακοινώνει πως τα μεσάνυχτα θα λάβει χώρα μια δολοφονία και όποιος βρει το δολοφόνο, θα αμειφθεί αδρά. Η τροπή που παίρνει η βραδιά είναι εγκληματικά ξεκαρδιστική και η ταινία κάνει τον θεατή να γελάσει και να σκεφτεί την ίδια στιγμή.
Η ταινία υπήρξε υποψήφια για μία Χρυσή Σφαίρα το 1977, για την ερμηνεία του Καπότε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΥΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ - Murder by death [1976]
Σκηνοθεσία: Robert Moore
Παίζουν: Peter Falk, Alec Guinness, Peter Sellers
Διάρκεια: 94 λεπτά
Χώρος προβολής: Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας)
Ώρα: 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ
Είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18