Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 13:34

Χορευτές με και χωρίς αναπηρία

Δύο έργα θα παρουσιάσει την Παρασκευή και το Σάββατο, στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η «Candoco Dance Company», που αποτελείται από αρτιμελείς και μη χορευτές...

«Beheld». Ένα χορογραφικό έργο για επτά χορευτές, που διερευνούν το χώρο γύρω τους. Ένας πρώην κλασικός χορευτής και νυν καταξιωμένος χορογράφος, ο Alexander Whitley από το Λονδίνο, εξερευνά για πρώτη φορά τις δυνατότητες αρτιμελών και μη χορευτών, σε μια δουλειά-πρόκληση για το εξαιρετικά απαιτητικό και δεξιοτεχνικό του ύφος, που προσλαμβάνει έτσι νέες διαστάσεις. Σε μουσική του πρωτοπόρου σύγχρονου βιρτουόζου του πιάνου Nils Frahm, επεξεργασμένη από τον παραγωγό ηλεκτρονικής μουσικής Rutger Zuydervelt.

Το έργο «Notturnino» του βραβευμένου χορογράφου Thomas Hauert (Ελβετός με βάση τις Βρυξέλλες) εμπνέεται από το ντοκιμαντέρ «Tosca's Kiss», το οποίο αφορά τη ζωή τραγουδιστών της όπερας μετά τη λήξη της καριέρας τους. Βασισμένο σε χορογραφικές δομές που στηρίζουν κινητικούς αυτοσχεδιασμούς, αποτελεί μια μοναδική, κάθε φορά, εμπειρία που αναδεικνύει το εύθραυστο της ύπαρξης και της ζωής. Αναμνήσεις και θραύσματα έργων της όπερας, όπως ερμηνεύονται από τους γερασμένους πια τραγουδιστές στο ντοκιμαντέρ, γίνονται το ηχητικό υλικό πάνω στο οποίο χτίζεται ένα χορογραφικό έργο που προσκαλεί τους θεατές να ανασύρουν τις δικές τους ευαισθησίες και μνήμες.

Παρασκευή 22, Σάββατο 23 Ιουλίου, 20:00, Μέγαρο Χορού - Κεντρική Αίθουσα

Εισιτήρια: 15 ευρώ, 12 φοιτητικό - μειωμένο

Προπώληση: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (10:00 - 13:00 & 18:30 - 21:00) και ηλεκτρονικά (www.kalamatadancefestival.gr)