Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 19:27

Καλοκαιρινές ιστορίες στη Συντροφιά των Παραμυθιών

Δύο βιβλία του Αντώνη Παπαθεοδούλου με θαλασσινές ιστορίες, διαβάζουν τα παιδιά αυτή την Παρασκευή, στη Συντροφιά των Παραμυθιών του καλαματιανού βιβλιοπωλείου Βιβλιόπολις...

Οχ χταπόδι, λάθος πόδι!
Ο Γιάννος, ένα αξιαγάπητο χταπόδι είναι ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας. Έχει 8 (σαν κάθε σωστό χταπόδι) εργατικότατα πόδια, σωστούς επαγγελματίες! Κάθε ένα ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει! Άλλο γιατρός, άλλο ζαχαροπλάστης, άλλο φωτογράφος ή μάγειρας, όλα ένα κι ένα. Τυπικότατα πάντοτε σε όλες τους τις εργασίες εκτός από εκείνες τις μέρες, τις λιγάκι περίεργες και ιδιαίτερες, που έρχονται τα πάνω κάτω, τα πόδια μπλέκονται μεταξύ τους και οι περιπέτειες ξεκινούν!
Κείμενο: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Πέτρος Μπουλούμπασης
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Για παιδιά από 4 έως 6 ετών
Ώρα: 7.00 - 8.00 μ.μ.

20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα ή ο Νέμο, ο Ναυτίλος κι άλλα μυστήρια του βυθού
Από τη σειρά: Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν
Τον Ιούλιο διαβάζουμε Ιούλιο!
Τί είναι αυτό το παράξενο αντικείμενο που τρομοκρατεί τους ναυτικούς στα 1866; Θαλάσσιο τέρας ή ανθρώπινο κατασκεύασμα; Ποια είναι τα μυστικά του Ναυτίλου; Τί μας κρύβουν τα άγνωστα βάθη των ωκεανών; Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο πλοίαρχος Νέμο; Το βιβλίο αυτό αρχίζει και τελειώνει με μια ερώτηση. Και κάθε σελίδα του είναι κι αυτή γεμάτη ερωτήσεις, ολόκληρη θάλασσα από αναπάντητες ερωτήσεις. Αν σ’ αρέσουν κι εσένα τα μυστήρια μη χάνεις καιρό. Άνοιξε αμέσως το βιβλίο και ξεκίνα το διάβασμα! Αν πάλι δεν αντέχεις τις πολλές ερωτήσεις, τότε καλύτερα να διαλέξεις ένα άλλο βιβλίο!
Με εκτίμηση, Πιερ Αρονάξ. Καθηγητής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού
Κείμενο: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Για παιδιά από 7 ετών και πάνω
Ώρα: 8.00 - 9.00 μ.μ.

Βιβλιόπολις, Αριστομένους και Νικηταρά 3Α, Καλαμάτα