Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 08:42

"Η Μέρα της Μαρμότας" στη Λέσχη

Με την ταινία του Χάρολντ Ράμις «Η Μέρα της Μαρμότας» ξεκινά την καινούργια χρονιά η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου…

«Ο Phil Connors, ένας υπερόπτης και εγωκεντρικός μετεωρολόγος της τηλεόρασης πηγαίνει σε μια κωμόπολη της Πενσυλβάνια για να καλύψει την ετήσια Μέρα της Μαρμότας, ένα παραδοσιακό έθιμο της περιοχής. Εκεί διαπιστώνει ότι βιώνει την ίδια μέρα ξανά και ξανά!


Ο Harold Ramis εκμεταλλεύεται στο έπακρο το πανέξυπνο σενάριο του ιδίου και του Danny Rubin με την ευρηματική πλοκή, τους σπιρτόζικους διαλόγους και το κυνικό χιούμορ. Το αποτέλεσμα; Μια αισθηματική κωμωδία με αίσθηση παραμυθιού και εξαιρετικές ερμηνείες, που δεν κουράζει σε κανένα σημείο με την ατέρμονη επανάληψη της ίδιας μέρας… της ίδιας μέρας… της ίδιας μέρας…

Η ταινία ανέδειξε τον Murray, έναν μέχρι τότε σπουδαίο μεν αλλά δευτεροκλασάτο ηθοποιό, σε αστέρα, ενώ η δημοτικότητα και η κριτική της αποδοχής που αυξήθηκαν σημαντικά με το πέρασμα του χρόνου κληροδότησαν την παγκόσμια λαϊκή κουλτούρα με έναν νέο όρο: «Η Μέρα της Μαρμότας» σημαίνει μια διαρκώς επαναλαμβανόμενη κακή κατάσταση».

Βραβεύτηκε με το BAFTA Πρωτότυπου Σεναρίου και το 2006 επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου (τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου) ως πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική.

Η Μέρα της Μαρμότας - Groundhog Day [1993]
Σκηνοθεσία: Harold Ramis
Παίζουν: Bill Murray, Andie MacDowell, Chris Elliott
Διάρκεια: 101 λεπτά
Χώρος προβολής: Αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο
Ώρα προβολής: 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ
Είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18

Ακολουθεί τρέιλερ

Πολυμέσα