Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 07:36

Κέλτικη μουσική στην Καρδαμύλη

Κέλτικη μουσική στην Καρδαμύλη

Δύο νέοι μουσικοί από την Αγγλία, η Becka Wolfe (βιολί) και ο Josh Barley (κιθάρα), λάτρεις της Ελλάδας και της γλώσσας της, παρουσιάζουν το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο aquarella coffe-coctails, στην Καρδαμύλη της Δυτικής Μάνης, παραδοσιακή, κέλτικη μουσική από τη Σκωτία, την Ιρλανδία, την Αγγλία, ίσως και από αλλού...

Στις 6.00 το απόγευμα.
Είσοδος δωρεάν.
Διοργάνωση: Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη και Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» 
Χορηγοί: Aquarella, Κρίταμος Καφέ-Μεζεδοπωλείο, Public Club, Villa Pelagia

Η Becka Wolfe γεννήθηκε στην Αγγλία, με καταγωγή από την Σκωτία. Σπούδασε Αραβική και Περσική φιλολογία στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, όπου έζησε για οκτώ χρόνια.
Εργάστηκε παράλληλα ως μουσικός, μαθαίνοντας την τέχνη του παραδοσιακού βιολιού πλάι σε μεγάλους μουσικούς της Σκωτίας.
Έχει περιοδεύσει στην Αγγλία, την Ιρλανδία και τη Σκωτία, με διάφορα σχήματα παραδοσιακών μουσικών.
Τώρα μένει στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως διερμηνέας σε ένα Κοινωνικό Κέντρο. Αγαπάει την Ελλάδα και θέλει να παραμείνει εδώ.

Ο Josh Barley είναι ένας σύγχρονος φιλέλληνας, μελετητή της ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας. Είναι μελετητής και θαυμαστής του έργου του Patric Leigh Fermor και έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη Μάνη. Έχει πτυχίο Κλασικών Σπουδών και ΜΑ στη Νεοελληνική Λογοτεχνία. Μετά την αποφοίτησή του από το Κλασσικό Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου κέρδισε υποτροφία για σπουδές νεοελληνικής γλώσσας. Συνέχισε να εργάζεται εκεί ως ανεξάρτητος μεταφραστής και καθηγητής Αγγλικών.
Οι μεταφράσεις του έχουν εκδοθεί στο περιοδικό POEM και αλλού, ενώ έχει εκδώσει βιβλίο με μεταφράσεις ελληνικών διηγημάτων. Οι μεταφράσεις του Μιχάλη Γκανά εκδόθηκαν στο περιοδικό POEM και πρόκειται να δημοσιευτούν περισσότερα, μεταφράζοντας σύγχρονη ποίηση. Έζησε για δύο χρόνια στην Ελλάδα και ταξίδεψε ευρέως, αναπτύσσοντας μια ιδιαίτερη συγγένεια με την περιοχή της Ηπείρου, για την οποία γράφει βιβλίο. Εκτός από τις παραπάνω σπουδές του, ασχολείται πολύ με τη μουσική και παίζει τσέλο, πιάνο και κιθάρα.