Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 01:51

Προβολή: Ο γιος της Σοφίας

Την πρόσφατα βραβευμένη, από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, ως καλύτερη ελληνική ταινία του 2017, Ο Γιος της Σοφίας, της Ελίνας Ψύκου, προβάλλει απόψε, Παρασκευή 27 Απρίλη, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου “Θοδωρος Αγγελόπουλος”, με ελεύθερη είσοδο, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στο πλαίσιο της ευγενικής συμμετοχής της στο τριήμερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη...

Ο Γιός της Σοφίας

Drama | 2017 | Gr, Fr, Bg | 111΄

σκηνοθεσία: Ελίνα Ψύκου

παίζουν: Βίκτορ Κόμουτ, Βάλερι Τσεπλάνοβα, Θανάσης Παπαγεωργίου

21:30 | αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας | Είσοδος ελεύθερη

Ο 11χρονος Μίσα, με το όνομα της μασκώτ των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας, έρχεται από τη Ρωσία στην Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, για να συναντήσει την μητέρα του Σοφία. Η Σοφία έχει παντρευτεί εν αγνοία του, τον ηλικιωμένο κύριο Νίκο, σε μια προσπάθεια να φτιάξει για το γιο της ένα σπιτικό σε μια ξένη χώρα.

Η Ελίνα Ψύκου δημιουργεί μια πολυεπίπεδη ιστορία για την αέναη αναζήτηση της αγάπης και της αποδοχής σε ένα αυστηρά οριοθετημένο, όσο και βίαια μεταβαλλόμενο κόσμο, όπου η φαντασία μοιάζει να είναι το τελευταίο καταφύγιο.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ της Tribeca (συν-ιδρυτής ο Ρόμπερτ ντε Νίρο), στη Νέα Υόρκη το 2017, όπου και απέσπασε το βραβείο της Διεθνούς Καλύτερης Ταινίας. Εν συνεχεία προβλήθηκε σε μια σειρά φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων στο Φεστιβάλ του Σεράγεβο, όπου απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας CICAE από τη Διεθνή Ένωση Καλλιτεχνικών Αιθουσών και το Φεστιβάλ Eurasian Bridges στη Γιάλτα, όπου απέσπασε το Grand Prix της διοργάνωσης. Η ταινία απέσπασε 5 βραβεία από τις 13 συνολικά υποψηφιότητες, τα περισσότερα βραβεία από κάθε άλλη ταινία, κυριαρχώντας στις κορυφαίες κατηγορίες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2018. Αναδείχθηκε καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, με την Ελίνα Ψύκου να κερδίζει δύο χρυσά αγαλματίδια (σκηνοθεσίας, σεναρίου), ενώ ο ηθοποιός Θανάσης Παπαγεωργίου τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου β' αντρικού ρόλου και η Πηνελόπη Βαλτή με το βραβείο σκηνογραφίας.