Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 11:35

Βιβλιοπαρουσίαση στο Μανιατάκειο

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Τίνας Κουτσουμπού «Ιστορίες του Νότου», πραγματοποιείται αυτό το Σάββατο, 22 Ιουνίου, στις  8:30 μ.μ. στο Μανιατάκειον Ίδρυμα, στην Κορώνη. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι «μικρές ΕΚΔΟΣΕΙΣ», και το Βιβλιοπωλείο «Χαρτί και Μολύβι»...

Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνουν οι:
- Νινέτα Σωτηράκη, εκπαιδευτικός, προϊσταμένη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας
- Βασίλης Φλώρος, σκηνοθέτης-συγγραφέας
- η συγγραφέας και ο εκδότης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Χορωδία Allegri, υπό τη διεύθυνση της Αγγελικής Λαζάρου.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία, αποτελείται από πέντε μικρές αφηγήσεις με φόντο το εύφορο μεσσηνιακό τοπίο και ειδικότερα την περιοχή της Κορώνης. Οι ήρωες είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που δρουν κι ενεργούν σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους με κινητήρια δύναμη τη μεγάλη αγάπη και τη νοσταλγία τους για τη γενέθλια γη.

Η Τίνα Κουτσουμπού γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Εργάσθηκε στην Εμπορική Τράπεζα. Μέλος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων και της Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Πεζά της κείμενα δημοσιεύθηκαν στο Αθηναϊκό Ημερολόγιο και στο Ημερολόγιο Αρχιπελάγους των Εκδόσεων Φιλιππότη, σε ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά και άρθρα της στον τοπικό Τύπο της Καλαμάτας, όπου σήμερα διαμένει. Πολλά διηγήματά της βραβεύτηκαν σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο.