Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 10:32

Liyana απόψε στην Μπουκαδούρα

Απόψε (24/06), στις 20:30, στην Μπουκαδούρα, (όπισθεν  Λιμενικού Ταμείου), ο  Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Μεσσηνίας "Η Αλληλεγγύη" αποχαιρετά τη σχολική χρονιά με τη βραβευμένη ταινία ντοκιμαντέρ για παιδιά και μεγάλους,«Liyana», των Aaron&Amanda Coop...

Ο Σύλλογος Γονέων προσκαλεί όλους τους γονείς με τα παιδιά των παιδικών σταθμών καθώς και τους παιδαγωγούς και το βοηθητικό προσωπικό, «που συντρόφευσαν τα παιδιά μας στα πρώτα τους βήματα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ευχαριστώντας τους από καρδιάς.
Παράλληλα, ο Σύλλογος ευχαριστεί την Μπουκαδούρα, κάνοντας λόγο για «έναν πολιτιστικό πνεύμονα της πόλης μας», με την ευχή «να συνεχίσει το έργο της, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο την πολιτιστική κληρονομιά του Λιμενικού Ταμείου». Η προβολή της ταινίας είναι δωρεάν.

Δυο λόγια για την ταινία
Ένα νεαρό κορίτσι από τη Σουαζιλάνδη, ξεκινά ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι, με σκοπό να σώσει τους μικρότερους δίδυμους αδελφούς της.
Πρόκειται για ένα πανέμορφο παραμύθι, έναν συνδυασμό animation και εικόνων καταγραφής της πραγματικότητας, που μοιάζει βγαλμένο από τα σπλάχνα της Μαύρης Ηπείρου.
Δημιούργημα της φαντασίας πέντε ορφανών παιδιών από την Σουαζιλάνδη, που έφτιαξαν από κοινού μια ιστορία αυταπάρνησης, αντλώντας εικόνες από τις πιο σκοτεινές εμπειρίες με τα πιο φωτεινά όνειρά τους.
Η ταινία είναι παραγωγής 2018.
Δείτε το trailer της "Liyana" εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=CjT9RtV9gs4