Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 13:37

"Ασύλληπτη Απόδρασις" στη Λέσχη

"Ασύλληπτη Απόδρασις" στη Λέσχη

Την κωμωδία «Ασύλληπτη Απόδρασις» (La Grande Vadrouille), γαλλικής παραγωγής 1966, προβάλλει αυτήν την Πέμπτη, 4 Ιουλίου, στις 21:30, στο Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας…

Κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου ένα αγγλικό συμμαχικό αεροπλάνο καταρρίπτεται από τους Γερμανούς και πέφτει στο γερμανοκρατούμενο Παρίσι. Ένας νευρικός μαέστρος (Λουί ντε Φινές) και ένας αγαθός μπογιατζής (Αντρέ Μπουρβίλ) θα  διασώσουν το πλήρωμά τους και θα προσπαθήσουν να τους βοηθήσουν να διαφύγουν όλοι μαζί στην Αγγλία.

Γυρισμένη 20 χρόνια μετά τον πόλεμο, αυτή η κωμωδία-θρύλος ρίχνει μια καλοκάγαθη, γεμάτη νοσταλγία ματιά στο παρελθόν της Γαλλίας. Σκηνοθετημένη με τρομερή ενέργεια και με καλές ερμηνείες, συνδυάζει την περιπέτεια με το πλούσιο γέλιο, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στους δύο δημοφιλέστατους Γάλλους κωμικούς να συναγωνιστούν ο ένας τον άλλο σε απίθανα κωμικά ευρήματα!

Η ταινία βρισκόταν για πάνω από 40 χρόνια στην κορυφή του γαλλικού box office, με περισσότερα από 17 εκατομμύρια εισιτήρια. Τελικά την προσπέρασαν οι ταινίες «Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι» (2008) και «Οι Άθικτοι» (2011). Στην Ελλάδα έσπασε κάθε ρεκόρ για ξένη ταινία, κόβοντας μόνο την πρώτη εβδομάδα 310.000 εισιτήρια.

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΑΠΟΔΡΑΣΙΣ - LA GRANDE VADROUILLE
Adventure, Comedy, War| 1966 | FR | 132΄
Σκηνοθεσία: Gérard Oury
Παίζουν: Bourvil, Louis de Funès, Terry-Thomas
Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

www.filmhouse.gr
#kalamatacinema
#filmhouse