Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 04:45

25KDF 2019 - Σάββατο στην πλατεία

LES VIKINGS CIE  L’AVEUGLEMENT LES VIKINGS CIE L’AVEUGLEMENT

Άλλες δύο παραστάσεις απόψε, Σάββατο 27 Ιούλη 2019, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, από το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας...

LES VIKINGS CIE

L’AVEUGLEMENT

27.7.2019 | Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας | 21:00

28.7.2019 | Costa Navarino | 20:00

Η ομάδα Les Vikings Cie [Λε Βικίνγκς] έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το έργο της L’Aveuglement, παράσταση εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Ζοζέ Σαραμάγκου Περί Τυφλότητος. Ένας μοναχικός άνδρας περπατά. Τυφλώθηκε χωρίς λόγο λίγες μέρες νωρίτερα. Η τυφλότητά του τον ταράζει και τον απομονώνει, κατευθύνει τις πράξεις του, τον χειραγωγεί. Συνειδητοποιεί ότι πρέπει να ζήσει με αυτήν, να την καταλάβει, να την αποδεχτεί. Αυτή είναι η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού, κατά το οποίο θα μάθει πώς να μεταμορφώνει μια αναπηρία σε ένα «χορό της ζωής».

Σύλληψη-Ερμηνεία: Sara Olmo & Victor Launay

Μουσική: Putos a Roubar maças (Dead Combo) & Green Grass (Tom Waits)

---

Η ομάδα Les Vikings Cie δημιουργήθηκε το 2014 στις Βρυξέλλες από τους Sara Olmo [Σάρα Όλμο] και Victor Launay [Βικτόρ Λονέ], μετά τη συνεργασία τους στην παράσταση για δύο χορευτές με τίτλο Étreinte. Το 2014, η ομάδα βραβεύτηκε στους διαγωνισμούς Les Synodales (Sens, Γαλλία) και Certamen International de Coreografía Burgos – New York. To 2015, το έργο τους L’Aveuglement έλαβε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Certamen International de Coreografía Burgos – New York και το ειδικό βραβείο της πόλης του Biarritz στον διαγωνισμό Les Synodales. Παράλληλα, οι συντελεστές της ομάδας συνεργάζονται ως χορογράφοι και δάσκαλοι με πολλούς ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

---

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας της Μεσσηνίας σε διεθνή δίκτυα επισκεπτών, οι παραστάσεις του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που παρουσιάζονται καθημερινά από τις 20 έως τις 27 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας θα προβάλλονται βιντεοσκοπημένες την επόμενη μέρα σε υπαίθριο χώρο της Costa Navarino, ενώ στον ίδιο χώρο θα επαναληφθεί στις 28 Ιουλίου η παράσταση L'Aveuglement της ομάδας Les Vikings Cie. Η ίδια ομάδα θα παρουσιάσει αποκλειστικά στην Costa Navarino και δεύτερο έργο της με τίτλο Étreinte στις 28 Ιουλίου.  


CIE LE NEIL – LINK BERTHOMIEUX

ON THIS GROUND

27.7.2019

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας | 21:00

Στο έδαφος, σε κίνηση. Σε ποια κατάσταση; 

Λιγότερο ή περισσότερο; Μικρή ή μεγάλη;

Το λιγότερο είναι περισσότερο, αυτή την κίνηση επιλέγω.

Τίποτα μεγάλο.

Κίνηση, σε αυτή τη φυσική κατάσταση.

--

Η παράσταση On this Ground παρουσιάζεται στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου. 

--

Απόφοιτος του Centre Chorégraphique La Manufacture (Aurillac), o Link Berthomieux ανέπτυξε τις δεξιότητές του μέσα από την επαφή του με διαφορετικά είδη χορού, από τον σύγχρονο ως το hip hop και από τον κλασικό ως τον χορό τζαζ. Από αυτή την πολυεπίπεδη εκπαίδευση, ο Berthomieux αντλεί μια στιβαρή τεχνική και γνώση των ποιοτήτων της κίνησης. Οι χορογραφίες του χαρακτηρίζονται από μια πολύ προσωπική γραφή, ιδιαίτερα σε σχέση με το έδαφος. Μέλος της ομάδας Vendetta Mathea & Co και συνιδρυτής της ομάδας Supreme Legacy, ο Berthomieux έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις στη Γερμανία, την Κίνα, τη Σκωτία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, τη Φινλανδία, τη Γαλλία και την Τυνησία. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλές συναντήσεις hip hop στη Γαλλία και διεθνώς. Συμμετείχε επίσης στη δημιουργία της παράστασης Rock It All των Yaman Okur, Brahim Zaibat και Hafid Sour, καθώς και στην περιοδεία της στη Γαλλία και το Βέλγιο. Ως καθηγητής, με κρατικό πτυχίο στο σύγχρονο χορό, ο Berthomieux διδάσκει και διευθύνει από το 2010 επαγγελματικά εργαστήρια για το Centre Chorégraphique La Manufacture καθώς και masterclasses σύγχρονου χορού, κυρίως στο Παρίσι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 25 KDF 2019 - 9η μέρα/Σάββατο 25 KDF 2019 - Η τελευταία μέρα »