Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 11:56

Ο Μπουνιουέλ στο Λαβύρινθο με τις Χελώνες

Συνεχίζονται απόψε, Τετάρτη 13 Οκτώβρη, οι Ημέρες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας. Θα προβληθεί στις δέκα το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο, η ταινία “Ο Μπουνιουέλ στο Λαβύρινθο με τις Χελώνες / Buñuel en el laberinto de las tortugas”, στο στέκι του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ, στο Ιστορικό Κέντρο (Μπενάκη 11)...

“Ο Μπουνιουέλ στο Λαβύρινθο με τις Χελώνες / Buñuel en el laberinto de las tortugas” (Salvador Simó Busom, Ισπανία, 2018, 86’)

Παρίσι, 1930. Ο Σαλβαδόρ Νταλί και ο Λουίς Μπουνιουέλ είναι ήδη οι κύριες μορφές του σουρεαλιστικού κινήματος. Απροσδόκητα, ο Μπουνιουέλ μένει χωρίς χρήματα μετά το σκάνδαλο που περιβάλλει την ταινία του «Χρυσή Εποχή». Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε το επόμενο έργο του, ένα ντοκιμαντέρ για μία από τις φτωχότερες ισπανικές περιφέρειες, τη Λας Ούρδες. Ωστόσο, ο καλός του φίλος, ο γλύπτης Ραμόν Ασίν, αγοράζει ένα λαχείο με την υπόσχεση ότι, αν κερδίσει, θα πληρώσει για την ταινία. Απίστευτα και αναπάντεχα, η τύχη είναι στο πλευρό τους.