Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 10:38

Ο ΕΥΘΥΜΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ – RISATE DI GIOIA

Ο ΕΥΘΥΜΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ – RISATE DI GIOIA

ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ/ΠΕΜΠΤΗ/CAFE CINE 
“Ντελίριο κωμικοτραγικών καταστάσεων” που θα κάνει τους θεατές να απολαύσουν την προβολή, περιλαμβάνει η ταινία που παρουσιάζει την Πέμπτη 8 Ιούλη 2021 η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, “Ο εύθυμος κλέφτης - Risate di gioia”, του Μάριο Μανιτσέλι…

Comedy, Drama | K-12 | 1960 | It | 106΄

σκηνοθεσία: Mario Monicelli

παίζουν:  Anna Magnani, Totò, Ben Gazzara

21:30 | Café Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Σε μια Ιταλία που έχει αρχίσει να στηρίζεται ξανά στα πόδια της, έπειτα από τις καταστροφικές συνέπειες της εμπλοκής της στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και συγκεκριμένα στην Ρώμη, μια μακρινή πλέον παραμονή, μας μεταφέρει η ταινία. Μεταπολεμικά σύνδρομα, ενοχές, απωθημένα, ανέχεια, δύσκολες στιγμές για πολλές χώρες, όχι μόνον για την Ιταλία. Η Τορτορέλα, μια κομπάρσος των ταινιών εποχής της Τσινετσιτά, ονειρεύεται μια πιο αισιόδοξη καινούργια χρονιά, με χρήματα, δόξα και έναν άνδρα να την αγαπάει. Ο Ουμπέρτο, βετεράνος μικροαπατεώνας ασφαλιστικών εταιρειών (γνωστός και σαν “ατύχημας”!) και ηθοποιός φτηνοεπιθεωρήσεων ονειρεύεται την ...Τορτορέλα, αλλά... ο Λέλο, κλέφτης κατά συνθήκη, ονειρεύεται ένα τέλος καλύτερο από αυτό του πατέρα του, που πέθανε μέσα στην φτώχεια και την πείνα.

Οι τρεις τους θα μπλέξουν σε ένα ντελίριο κωμικοτραγικών καταστάσεων, σε ένα βράδυ παραμονής πρωτοχρονιάς, που θα τους μείνει αξέχαστο και θα τους σημαδέψει για πάντα. Η αριστουργηματική, δυσεύρετη ταινία του Μάριο Μονιτσέλι αναδεικνύει μοναδικά την κωμική φλέβα της Άννα Μανιάνι, σε μια καλόκαρδη ταινία που θα σας μείνει στο μυαλό για καιρό. 

 

www.filmhouse.gr

#kalamatacinema

#filmhouse