Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 02:23

Pythia trio - Τρεις πιανίστες σε ένα πιάνο

Pythia trio - Τρεις πιανίστες σε ένα πιάνο

ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ 
Οι Pythia trio ή η Μυρτώ Ακρίβου, η Iro Menegou και η Thalia Papadopoulou θα παίξουν απόψε σε ένα πιάνο, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, σε μια συναυλία-παράσταση εμπνευσμένη από το έργο του Mauricio Kagel (1931-2008) “Ο Ορκος του Ιπποκρατη” (1984). Είναι μουσική εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, που θα ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ. 

Το "Φθινοπωρινό ταξίδι" συνεχίζεται καλωσορίζοντας τον Χειμώνα που αγκαλιάζει την πόλη μας!

Όπως σημειώνει το Δημοτικό Ωδείο, “οι συνθέτριες και οι συνθέτες, χρησιμοποιώντας στοιχεία του έργου αλλά και γενικότερα χαρακτηριστικά της μουσικής γλώσσας του Kagel - ανατρεπτικό χιούμορ, εκτεταμένες τεχνικές, κίνηση και λόγο  - μεταμορφώνουν το πιάνο σε μια γιγάντια ηχητική πηγή. Η τολμηρή αυτή προσέγγιση δημιουργεί απρόσμενους ηχοχρωματικούς κόσμους που προκαλούν τόσο την αντίληψη όσο και την ακοή των θεατών - ακροατών.

H συναυλία υποστηρίζεται οικονομικά από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Είσοδος Ελεύθερη

Για κρατήσεις στείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ερμηνεία (πιάνο):

Pythia trio/ 

Μυρτώ Ακρίβου

Iro Menegou

Thalia Papadopoulou

Πρόγραμμα:

Νίκη Κρασάκη: Όμνυμι

Σταμάτης Πασόπουλος: TANANTÍA TOUTÉOON

Γιώργος Μουρκούσης: Proximal

Μιχαλής Παρασκάκης: 30 Νύχια

Νικόλας Τζώρτζης: Forgé sous la forme que tu portes

Άντης Σκορδής: DA…REM

Ανθή Δαμβουνέλη: KETI

Όλα τα έργα είναι αναθέσεις του Pythia trio για το 2021.

Σκηνοθεσία: Alex Raptis

Σκίτσο αφίσας: Δήμητρα Σπηλιοπούλου

Σχεδιασμός αφίσας: Kostis Triantafillou / thirtyleafdesign

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας ευχαριστεί ιδιαίτερα το Πρότυπο Ωδείο Ανατολικής Αττικής και τους κ.κ Καίτη Τσεκούρα και Δημήτρη Γκογκόση για την ευγενική παραχώρηση χώρου προβών.