Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 00:44

Σταθερό πλάνο/100 κινηματογραφικές λήψεις στην Πλατεία Αξιοπρέπειας

Σταθερό πλάνο/100 κινηματογραφικές λήψεις στην Πλατεία Αξιοπρέπειας

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 
Με την ταινία του Cristián Pérez Reyes “Fixed Shot - 100 Recordings around Dignity Square/ Σταθερό πλάνο/100 κινηματογραφικές λήψεις στην Πλατεία Αξιοπρέπειας” συνεχίζονται απόψε, Δευτέρα, οι προβολές του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, με το τίτλο “Ντοκιμαντέρ της Δευτέρας”...

Η ταινία αναφέρεται στην πιο σημαντική κοινωνική εξέγερση στη Χιλή στα χρόνια της μεταπολίτευσής της, στις 18 Οκτωβρίου 2019. Η Πλατεία Ιταλίας (νευραλγικό σημείο της πρωτεύουσας) μετονομάστηκε από τους διαδηλωτές σε «Πλατεία Αξιοπρέπειας». Η συγκεκριμένη τοποθεσία έγινε ένα ορόσημο για το θέμα των κοινωνικών διεκδικήσεων. 

Η προβολή θα γίνει στο Στέκι του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, στην οδό Μπενάκη 11 στο Ιστορικό Κέντρο και θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ. 

----------------------------------------------

Για την προβολή, πέρα από τα μέτρα ατομικής προστασίας (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων) ισχύουν οι επίσημες οδηγίες προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19: Το κοινό για να μπει στο χώρο της προβολής θα πρέπει να επιδείξει απαραίτητα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Για τον εξωτερικό χώρο, εφόσον το επιτρέπει ο καιρός, απαραίτητη είναι η επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού διαγωνιστικού ελέγχου PCR ή rapid test.  Παράλληλα, θα πρέπει να φέρουν προσωπικά έγγραφα ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).