Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 00:41

Οι ταινίες της εβδομάδας

Έγκλημα στον Νείλο Έγκλημα στον Νείλο

Δύο έργα του Βρετανού Κένεθ Μπράνα, το «Έγκλημα στον Νείλο», μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος της Άγκαθα Κρίστι, και το «Belfast», προβάλλει αυτή την εβδομάδα το Cine Center Καλαμάτα. Επίσης, μόνο για το Σαββατοκύριακο το «Moonfall» του Ρόλαντ Έμεριχ και την ταινία κινουμένων σχεδίων «Ενκάντο: Ένας κόσμος μαγικός».

Έγκλημα στον Νείλο

Οι διακοπές του Βέλγου ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό στην Αίγυπτο, πάνω σε ένα πολυτελές ατµόπλοιο, µετατρέπονται σε µία τροµακτική αναζήτηση ενός δολοφόνου, όταν ο φαινοµενικά τέλειος και ειδυλλιακός µήνας του µέλιτος ενός ζευγαριού διακόπτεται απότοµα από βίαιους θανάτους. Το ταξίδι του Πουαρό γίνεται περιπέτεια, καθώς καλείται να ανακαλύψει για μια ακόµη φορά το δολοφόνο. 

Περιπέτεια Μυστηρίου 

∆ιάρκεια: 127΄ 

ΣΚηνοθεσία: Κένεθ Μπράνα

Πρωταγωνιστούν: Κένεθ Μπράνα, Τοµ Μπέιτµαν, Ανέτ Μπένινγκ, Ράσελ Μπραντ, Αλί Φαζάλ, Ντόουν, Φρεντς, Γκαλ Γκαντότ, Άρµι Χάµερ, Ρόουζ Λέσλι, Έµα Μακέι, Σόφι Οκονέντο, Τζένιφερ Σάουντερς, Λετίσια Ράιτ

Πέμπτη, Παρασκευή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 21:15, Σάββατο, Κυριακή: 18:30, 21:15

 

Belfast

«Πόλεμος» μεταξύ Ιρλανδών καθολικών και προτεσταντών στο Μπέλφαστ του 1969. 

Καθώς η δεκαετία του 1960 πλησιάζει προς το τέλος της, ακόµη κι όταν ο άνθρωπος έχει φτάσει στο φεγγάρι, οι σκληρές µέρες εκείνου του Αυγούστου θα µετατρέψουν τα παιδικά όνειρα του 9χρονου ήρωα σε εφιάλτη. Η κοινότητα στην οποία ανήκει ο μικρός δείχνει να ζει σχεδόν αρµονικά…

∆ραµατική 

Διάρκεια: 98΄ 

Σκηνοθεσία: Κένεθ Μπράνα

Πρωταγωνιστούν: Τζουντ Χιλ, Λιούις Μακάσκι, Κεϊτριόνα Μπάλφι, Τζέιµι Ντόρναν, Τζούντι Ντεντς, Σάιραν Χιντς

Από Σάββατο 12/2 έως και Τετάρτη 16/2: 20:45

 

Moonfall: Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

Μια µυστηριώδης δύναµη βγάζει τη Σελήνη από την τροχιά της γύρω από τη Γη και την ωθεί σε µια σειρά από συγκρούσεις. Με λίγες µόνο εβδοµάδες να αποµένουν έως ότου οι συνέπειες να είναι καταστροφικές για όλο τον στον κόσµο, η πρώην αστροναύτης της NASA, Jo Fowler είναι πεπεισµένη ότι έχει την λύση, όµως µόνο ο παλιός συνάδελφος της αστροναύτης Brian Harper και ο K.C. Houseman ένας συνωµοσιολόγoς, την πιστεύουν. Αυτοί οι τρεις θα ξεκινήσουν ένα απίστευτο ταξίδι στο διάστηµα για να διαπιστώσουν τελικά ότι η Σελήνη δεν είναι όπως νοµίζουµε ότι είναι.

Περιπέτεια 

Διάρκεια: 124΄ 

Σκηνοθεσία: Ρόλαντ Έµεριχ

Πρωταγωνιστούν: Χάλε Μπέρι, Πάτρικ Γουίλσον, Τζον Μπράντλεϊ, Μάικλ Πένια, Τσάρλι Πλάµερ, Κέλι Γιου, Έµε Ίκουακορ, Καρολίνα Μπάρτσακ, Ντόναλαντ Σάδερλαντ

Σάββατο, Κυριακή: 21:00

 

Ενκάντο: Ένας κόσμος μαγικός

Η ευτυχισµένη, ασυνήθιστη οικογένεια των Μαδριγάλ, ζει κρυµµένη στα βουνά της Κολοµβίας, σε ένα µαγικό σπίτι, σε µια πόλη γεµάτη ζωή, σε ένα φανταστικό µέρος που λέγεται Ενκάντο. Η µαγεία του Ενκάντο έχει ως αποτέλεσµα όλα τα παιδιά στην οικογένεια να είναι ευλογηµένα, το καθένα µε ένα µοναδικό µαγικό χάρισµα. Όλα, εκτός από ένα, την Μιραµπέλ. Όταν η Μιραµπέλ ανακαλύψει ότι η µαγεία κινδυνεύει, αποφασίζει πως µπορεί εκείνη να είναι η µοναδική ελπίδα σωτηρίας.

Κινούµενα Σχέδια 

∆ιάρκεια: 99΄ 

Σκηνοθεσία: Τζάρεντ Μπους, Μπάιρον Χάουαρντ, Κάρις Κάστρο

Ακούγονται: Έλενα ∆ελακούρα, Θάνος Λέκκας, Χαρά Ζησιµάτου, Γιάννης Στεφόπουλος, Βίνα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Κορδούλη, Νίνα Μαζάνη, Μαρία Κοσµάτου, Αποστόλης Ψυχράµης, Ερασµία Μαρκίδη, Γιάννης Σούσκας, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Λένα Μαραβέα, Αντώνης Βλάχος.

Σάββατο, Κυριακή: 18:00

*Το πρόγραμμα ισχύει έως και την Τετάρτη 16/2