Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 17:45

Τσέμπαλο και φορτεπιάνο

Τσέμπαλο και φορτεπιάνο

“Ταξίδι στο μουσικό κόσμο του τσεμπάλου και του φορτεπιάνο” θα κάνουν, με “ξεναγό” τον Δρ. Γιάννη Μωραΐτη, όσοι παρεβρεθούν την Κυριακή, 29 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη εκδήλωση της “Άνοιξης των πλήκτρων”. 

Το κοινό θα γνωρίσει τον πολύχρομο κόσμο των παλαιών πληκτροφόρων οργάνων. Θα ακουστούν και θα σχολιαστούν έργα των François Couperin, J.S.Bach, A. Mozart, L.v. Beethoven.  

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 

Βιογραφικό του Γιάννη Μωραΐτη

Ο Dr Γιάννης Μωραΐτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1987, στα 16 του χρόνια µετανάστευσε στη Αµερική όπου και σπούδασε. Κατέχει πτυχίο πιάνου από το Shorter College, µεταπτυχιακό (Master) στη µουσικολογία από το University of Georgia, και διδακτορικό (Ph.D.) στη µουσικολογία από το University of Wisconsin-Madison. Παράλληλα, σπούδασε τσέµπαλο και φιλοσοφία. Το 2002 µεταφέρθηκε στη Βιέννη ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright προκειµένου να συνεχίσει την έρευνα για τη διδακτορική διατριβή του µε θέμα το δεύτερο κουαρτέτο εγχόρδων του Arnold Schoenberg. Εργάστηκε ως καθηγητής Αγγλικών στο ίδρυµα Fulbright και παρέµεινε στη Βιέννη ώσπου εργάστηκε ως καθηγητής στο IES Abroad Vienna και στο Webster University. Δίδαξε ιστορία της µουσικής και τσέµπαλο, και διηύθυνε σύνολα µουσικής δωµατίου φοιτητών. Επέστρεψε στην Αθήνα το Σεπτέµβριο του 2016. Επικεντρώνεται σε ηχογραφήσεις στο πεδίο της ιστορικής ερµηνείας παλαιάς µουσικής (historically-informed performance), στο µουσικό µοντερνισµό του εικοστού αιώνα και το προοδευτικό ροκ (progressive rock). Επίσης, ασχολείται µε την ποίηση και τη φωτογραφία.