Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 12:16

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής με βωβό σινεμά και ζωντανή μουσική

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 
Προβολή ταινιών του βωβού σινεμά (Buster Keaton) με ζωντανή μουσική θα πραγματοποιηθεί, για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο προαύλιο της ΕΡΤ Καλαμάτας, στο Ανατολικό Κέντρο. Μουσική θα παίξει το σύνολο “Mouving Band” και προβολές θα γίνουν από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας. Θα παρουσιαστεί και έκθεση φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 8.30 το βράδυ…

Η ΕΡΤ Καλαμάτας ανακοίνωσε σχετικά: “Την Τρίτη 21 Ιουνίου, ημέρα Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, το σύνολο "Moving Band", του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, θα παρουσιάσει τρεις ταινίες με άφθονο χιούμορ και εντυπωσιακές σκηνές από τον μάγο του Βωβού κινηματογράφου παρουσία ζωντανής μουσικής,  στο Ανατολικό Κέντρο της Καλαμάτας, στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ (δίπλα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου).  

Το σύνολο "Moving Band" του Δημοτικού Ωδείου ετοίμασε μουσική που ξεχειλίζει από ζωντάνια, χιούμορ αλλά και απρόοπτα ηχητικά "περιβάλλοντα" που ντύνουν μουσικά τα ατέλειωτα κυνηγητά του Buster Keaton!  

Η εκδήλωση ξεκινά στις 20:30 με μια ενότητα κινουμένων σχεδίων κατάλληλη για ηλικίες από 4 ετών και πάνω με θέμα «Μουσικοί και Φίλοι» γεμάτη γέλιο με επιμέλεια του Βασίλη Παπαευσταθίου της Filmhouse/Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας. 

Παράλληλα, στο χώρο θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφίας απ’ την Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας με θέμα «Πορτρέτο».  

Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Καλαμάτας και της ΦΑΡΙΣ για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022, σε συνεργασία με την ΕΡΤ Καλαμάτας, την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη | Filmhouse και την Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας (Φ.Ο.ΚΑΛ.). 

Το σύνολο "Moving Band" αποτελείται από τους: Γιώργο Παυλάκο - φλάουτο με ράμφος εβραϊκή άρπα και μπουρμπουλήθρες Σταύρος Τσότρας - φαγκότο και καραμούζα Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου - ένα βουνό από κρουστά, σφυρίχτρες και μπουρμπουλήθρες Κατερίνα Μηλιαρέση - άλλο ένα βουνό από κρουστά, σφυρίχτρες και μπουρμπουλήθρες Στάθης Γυφτάκης - πιάνο, παιδικό ξυλόφωνο και μπουρμπουλήθρες. 

 

 ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ  

Προβολές ταινιών με live μουσική από την Moving Band σε συνεργασία με την ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, την ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Φ.Ο.ΚΑΛ.) την ΦΑΡΙΣ και το ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 20:30 | ΕΡΤ Καλαμάτας, Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας | Είσοδος ελεύθερη Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « "Once in France" Ο Ισίδωρος Ζουργός στην Καλαμάτα »