Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 02:18

Η προβολή της Πέμπτης - Στάσου πλάι μου

Η προβολή της Πέμπτης - Στάσου πλάι μου

ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Την πολυβραβευμένη ταινία “Στάσου πλάι μου - Stand by me”, του Rob Reiner, προβάλλει την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στο Vista Marina (Σαλαμίνος 8), η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας. 

Είναι μια δραματική περιπέτεια στην οποία παίζουν οι Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman. 

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 4 ευρώ, ενώ η είσοδος για τους νέους κάτω των 18 ετών είναι ελεύθερη. 

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη σημειώνει για την ταινία: “Τέσσερις νεαροί θα ξεκινήσουν για την πιο μεγάλη περιπέτεια της ζωής τους, αποφασίζοντας να ξεφύγουν από τα σπίτια τους. Ο σκοπός τους είναι να βρουν το πτώμα ενός άλλου νεαρού, το οποίο και βρίσκεται δίπλα από τις γραμμές του τρένου. Σε αυτό τους το ταξίδι ο απώτερος στόχος τους είναι η επούλωση των προσωπικών τους πληγών.

Κάθε παιδί που μεγάλωσε μέσα στη δεκαετία του ’80, αλλά και σε αυτή του ’90 γαλουχήθηκε με τις αρχές, τα βιώματα, τη μαγεία και τις στιγμές της παρέας αυτής και το συγκεκριμένο φιλμ, όχι αδίκως, θεωρείται αρχέτυπο των ταινιών ενηλικίωσης. Μίας ενηλικίωσης που δομείται πάνω στα θρύψαλα και στα συντρίμμια μίας παιδικότητας που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Το σενάριο της ταινίας βασίστηκε σε βιβλίο του Στίβεν Κινγκ και υπήρξε υποψήφιο για Όσκαρ, η ταινία απέσπασε άλλες δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, καθώς επίσης και πολλές ακόμη υποψηφιότητες σε πλήθος βραβείων και διαγωνισμών”.