Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 03:13

19η Γιορτή Σύκου με Γεράσιμο Ανδρεάτο και Παναγιώτη Λάλεζα

19η Γιορτή Σύκου με Γεράσιμο Ανδρεάτο και Παναγιώτη Λάλεζα

ΠΟΛΥΛΟΦΟΣ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 

Καλύτερη επιλογή οι διοργανωτές δεν θα μπορούσαν να κάνουν προκειμένου να προσφέρουν στον κόσμο μια βραδιά με τόσο κέφι που θα τη θυμούνται για πάντα. Στη φετινή Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο, που θα είναι η 19η και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου, προσκεκλημένοι είναι οι καταξιωμένοι και αγαπημένοι Γεράσιμος Ανδρεάτος και Παναγιώτης Λάλεζας…

Πριν λίγα χρόνια και πάλι οι δυο τους έκαναν τον κόσμο να διασκεδάσει με την καρδιά του και να πετάξει από πάνω του κάθε σκοτούρα. Φέτος όμως όλα δείχνουν ότι η ατμόσφαιρα θα είναι ακόμη πιο γιορτινή. Και αυτό γιατί ο κόσμος περίμενε πως και πως τη Γιορτή Σύκου, μια από τις μεγαλύτερες και πιο ποιοτικές γιορτές αγροτικών προϊόντων στην Πελοπόννησο τουλάχιστον, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της υγειονομικής κατάστασης. Επιπλέον όμως η Γιορτή Σύκου φέτος θα είναι κατά κάποιο τρόπο και μια μοναδική συναυλία για την επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης, χάρη στα παραδοσιακά τραγούδια που θα ερμηνεύσει ο μετρ του είδους, Παναγιώτης Λάλεζας. 

Η Γιορτή Σύκου θα περιλαμβάνει φυσικά πλούσιο μπουφέ με γλυκίσματα με σύκο, ενώ οι εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων του τόπου θα έχουν την ευκαιρία να χαιρετήσουν και να πουν τι έχουν πετύχει και τι σχεδιάζουν για τη στήριξη του προϊόντος και των συκοπαραγωγών. 

Η Γιορτή Σύκου θα ξεκινήσει στις εννιά το βράδυ με ελεύθερη είσοδο. Είναι η κορυφαία εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυλόφου, σε συνέχεια των υπόλοιπων ποιοτικών και καινοτόμων εκδηλώσεων, όπως το Street Food Festival, ο Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, εκδόσεις, παρουσιάσεις κ.ά, που όλες μαζί εντάσσονται στο πρόγραμμα Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου.