Είναι μια εκδήλωση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας και του Δήμου Μεσσήνης, με τίτλο «Από τη γη της Ιωνίας στη γη της Μεσσήνης»
Θα μιλήσουν ο Νικόλαος Ρούτσης, τ. Ληξίαρχος Μεσσήνης, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης, ο Μάριος Αθανασόπουλος, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Φιλολογίας της Πανεπιστημιακής Σχολής της Καλαμάτας και η Φωτεινή Κοτσογλανίδη, πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Μεσσηνίας «Η ΙΩΝΙΑ».
Θα συμμετέχει ο Χορευτικός Σύλλογος Ἐν χορῷ Μεσσηνίας με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Από μια θάλασσα φωτιά σώθηκε το τραγούδι» και η Ένωση Μικρασιατών Μεσσηνίας «Η ΙΩΝΙΑ».
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γεώργιος Αθανασόπουλος, η πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών, Τόνια Αράχωβα και η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, Πιπίνα Π. Κουμάντου.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Μάγδα Σουλιώτη, διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004