Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 15:50

Από τη γη της Ιωνίας στη γη της Μεσσήνης

Από τη γη της Ιωνίας στη γη της Μεσσήνης

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Το σημαντικό βιβλίο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας «Δημοτολόγιο Μικρασιατών Προσφύγων Μεσσήνης 2022», το οποίο θυμίζει ότι η πόλη της Μεσσήνης υποδέχτηκε ξεριζωμένους Μικρασιάτες που στην πορεία του χρόνου συνέβαλαν να αποκτήσει η περιοχή το νεότερο χαρακτήρα της, παρουσιάζεται την Παρασκευή στο Φιλοσοφικό Κέντρο, στις εφτά το απόγευμα…

Είναι μια εκδήλωση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας και του Δήμου Μεσσήνης, με τίτλο «Από τη γη της Ιωνίας στη γη της Μεσσήνης»

Θα μιλήσουν ο Νικόλαος Ρούτσης, τ. Ληξίαρχος Μεσσήνης,  πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης, ο Μάριος Αθανασόπουλος, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Φιλολογίας της Πανεπιστημιακής Σχολής της Καλαμάτας και η Φωτεινή Κοτσογλανίδη, πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Μεσσηνίας «Η ΙΩΝΙΑ».

Θα συμμετέχει ο Χορευτικός Σύλλογος Ἐν χορῷ Μεσσηνίας με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Από μια θάλασσα φωτιά σώθηκε το τραγούδι» και η Ένωση Μικρασιατών Μεσσηνίας «Η ΙΩΝΙΑ».

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γεώργιος Αθανασόπουλος, η πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών, Τόνια Αράχωβα και η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας,  Πιπίνα Π. Κουμάντου. 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Μάγδα Σουλιώτη, διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας.