Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 23:07

Μικρή Μαμά - Petite Maman

Μικρή Μαμά - Petite Maman

FILMHOUSE/ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

Τη βραβευμένη ταινία της Σελίν Σιαμά “Μικρή Μαμά - Petite Maman” θα προβάλει την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου η Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας. Η προβολή θα γίνει στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρο Καλαμάτας, στις εννιά το βράδυ, με είσοδο 5 ευρώ και δωρεάν για νέους κάτω των 18 ετών…

ΤΕΤΑΡΤΗ 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Μικρή Μαμά - Petite Maman

Drama, Fantasy | K-12 | 2021 | Fr | 73΄

σκηνοθεσία: Céline Sciamma

παίζουν:  Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse

21:00 | Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας | Είσοδος 5 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Μετά το θάνατο της γιαγιάς της, η Νελί, ένα οκτάχρονο κοριτσάκι, θα βοηθήσει τους γονείς της να αδειάσουν και να τακτοποιήσουν το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε η μαμά της. 

Κατά την εξερεύνηση του διπλανού δάσους η Νελί θα γνωρίσει ένα συνομήλικό της κορίτσι. 

Η μητέρα της θα φύγει ξαφνικά και το δάσος, η νέα της φίλη και το δεντρόσπιτο το οποίο χτίζει θα γίνουν η παρηγοριά της.

Η 41χρονη σκηνοθέτης Σελίν Σιαμά μένει πιστή στη θεματολογία της, της οποίας τον πυρήνα αποτελούν θέματα γυναικείας ταυτότητος και σεξουαλικής αφύπνισης. 

Η ευαίσθητη ματιά της δημιουργού και η αποτύπωση ενός παραμυθένιου μα συνάμα τόσο ρεαλιστικού κόσμου «βυθίζονται» στον νου του θεατή καθιστώντας την παρακολούθηση μία ξεχωριστή εμπειρία.

Η ταινία απέσπασε 8 βραβεία ανά τον κόσμο όμως ξεχωριστή θέση έχουν οι υποψηφιότητές της για BAFTA καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας (2022), καθώς και για καλύτερη ταινία στο Φεστιβάλ του Βερολίνου (2021).

 

www.filmhouse.gr

#kalamatacinema

#filmhouse