Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 09:09

Mind the trap από τις Γιούλα και Όλγα Παπαδοπούλου

Mind the trap από τις Γιούλα και Όλγα Παπαδοπούλου

ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ

Το πεπερασμένο της ανθρώπινης ζωής είναι το θέμα, με καλλιτεχνικά και πνευματικά υπαινικτικό τρόπο, της έκθεσης χαρακτικών της Γιούλας και της Όλγας Παπαδοπούλου, με τίτλο “Mind the trap», η οποία πραγματοποιείται από τις 4 μέχρι τις 13 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο «Τhe Room, To Pikap»…

Σημειώνουν οι δημιουργοί για την έκθεσή τους: «Τι σχέση έχει ένα νεκρό σπουργίτι με ένα κλειδί, ένα διαμάντι και μια μπανιέρα-καθαρτήριο;

Οι βικτωριανές ευχετήριες κάρτες με τα μικρά πουλιά σε νεκρική ακαμψία, τα αντικείμενα γρίφοι των διαδικτυακών παιχνιδιών απόδρασης (escape games) και ένας «Μαρά» εμβυθισμένος σε μια διαφανή μπανιέρα αναμένοντας στωϊκά -ή με ανυπομονησία- τη δολοφονία του συναντιούνται σε μια σειρά χαρακτικών της Γιούλας και της Όλγας Παπαδοπούλου που εικονογραφούν συμβολικά την ανθρώπινη κατάσταση, συνθέτοντας ένα υπαινικτικό memento mori ή μια υπενθύμιση ν’ αποφύγει κανείς τη μεγάλη παγίδα –αρκεί να την εντοπίσει πρώτα».

 

Η Γιούλα Παπαδοπούλου γεννήθηκε το 1974. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (ΑΣΚΤ), είναι κάτοχος Master στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης (ΑΣΚΤ) και από το 2019 εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή με θέμα τη βιντεοτέχνη στην Ελλάδα (Πολυτεχνείο Κρήτης, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών). Το εικαστικό της έργο εστιάζει στη βιντεοτέχνη. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και διεθνώς. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Video Art Festival Μηδέν. Διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, στην κατεύθυνση Νέων Μέσων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Η Όλγα Παπαδοπούλου γεννήθηκε το 1977. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας. Το εικαστικό της έργο εστιάζει κυρίως σε εγκαταστάσεις μικτών μέσων, ζωγραφική και σχέδιο. Είναι επιμελήτρια του Video Art Festival Μηδέν και έχει επιμεληθεί παρουσιάσεις ελληνικής και διεθνούς βιντεοτέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Opening: 4 Μαΐου 2023, 19:00

Διάρκεια έκθεσης: 4-13 Μαΐου 2023, 15:00-22:00

The Room, To Pikap, Ολύμπου, 57 Θεσσαλονίκη

Είσοδος ελεύθερη