Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 14:36

29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας - Το πρόγραμμα

ELIANA STRAGAPEDE & BORNA BABIĆ AMAE   _photo_by_davide_belotti ELIANA STRAGAPEDE & BORNA BABIĆ AMAE _photo_by_davide_belotti

Την Κυριακή 11 Ιουνίου θα γίνει στην Καλαμάτα η παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στις εφτά το απόγευμα, στο Black Box του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Η παρουσίαση θα γίνει από την καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ, Λίντα Καπετανέα, ενώ θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. 

Το Διεθνές Κέντρο Χορού σημειώνει για το 29ο Φεστιβάλ, που έχει ως τίτλο “(Επι)Στροφή στο Σώμα”: “Με διαρκή έγνοια μας τον ρόλο της τέχνης στο σύγχρονο γίγνεσθαι, με αφετηρία τον διαρκή προβληματισμό μας για το πώς ζούμε και το τι θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές, είμαστε αναγκασμένοι να επιστρέφουμε συνεχώς στη βάση των πραγμάτων.

Ονομάσαμε το φετινό πρόγραμμα (Επι)Στροφή στο Σώμα.

Θέλουμε να μιλήσουμε για το τι σημαίνει να είσαι ζωντανός και θνητός. Θέλουμε να μιλήσουμε για το σώμα, όχι απλά ως βιολογική οντότητα ή ως σύμβολο εννοιών, αλλά ως αυθεντικό χώρο ύπαρξης του κάθε προσώπου, ως εκδήλωση της ίδιας της ζωής, μαζί με το δέος, το μυστήριο και τον σεβασμό που μας γεννά. 

Τα έργα των καλλιτεχνών που φιλοξενούμε μάς καλούν να δούμε το ανθρώπινο σώμα ως βιωμένη γνώση, ως έναν τόπο αποκάλυψης της ίδιας της ζωής, ένα ποιητικό περιβάλλον ατομικής και συλλογικής εμπειρίας”.