Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 11:32

Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας: Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη

Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας: Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη

ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΡΟΥΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟΥΛΙΤΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, με τον Γιώργο Κουρουπό και την Ιουλίτα Ηλιοπούλου, παρουσιάζει το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας» την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Στέφανος Βασιλειάδης»…

 

Ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός θα παρουσιάσει επιλογές από το έργο του στον Ελύτη και η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου θα απαγγείλει ποιήματά του. 

Η μέτζο σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα θα τραγουδήσει και η Μαρία Παπαπετροπούλου θα τη συνοδεύσει στο πιάνο.

Η φιλόλογος του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας Δρ Τρισεύγενη Πουλοπούλου θα προλογίσει την εκδήλωση και θα παρουσιάσει τους συντελεστές.

Την  εκδήλωση θα ανοίξει χορωδία μαθητών-τριών της γ΄ Γυμνασίου του σχολείου υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής παιδείας Αλεξάνδρας Τασιούδη και θα ακολουθήσει το μουσικό σύνολο «Ήχος του Νότου» υπό τη διεύθυνση του μουσικού Πέτρου Κατσούλη.

Η εκδήλωση, που είναι ελεύθερη για το κοινό, πραγματοποιείται με την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας, του Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», και με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.