Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 13:39

Χορωδιακή μουσική για τα Πάθη και την Ανάσταση

Χορωδιακή μουσική για τα Πάθη και την Ανάσταση

ΚΟΡΩΝΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Χορωδιακή μουσική εκδήλωση, με το Φωνητικό Σύνολο Καλαμάτας και με εκκλησιαστικούς ύμνους από τη βυζαντινή και τη δυτική θρησκευτκή παράδοση για τα Πάθη και την Ανάσταση, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κορώνης στις εφτά το απόγευμα, από το Φεστιβάλ Κορώνης 2024…

 

Διευθυντής του Φωνητικού Συνόλου Καλαμάτας είναι ο Αλέξανδρος Τσίχλης, ενώ η εκδήλωση έχει πάρει την αιγίδα της Μητρόπολης Μεσσηνίας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Το Φωνητικό Σύνολο Καλαμάτας ειδικεύεται σε έργα από τον Mεσαίωνα μέχρι και τo σύγχρονο a-capella ρεπερτόριο για μικτές χορωδίες. Μαέστρος είναι ο Αλέξανδρος Τσίχλης, λυρικός τραγουδιστής κοντσέρτου και όπερας, καθηγητής φωνητικής, διευθυντής χορωδίας και ορχήστρας.

Το Φωνητικό Σύνολο Καλαμάτας έχει δημιουργηθεί από το 2022 και από τότε έχει ξεκινήσει τις εμφανίσεις του στο εσωτερικό, με μία εμφάνιση με πρόγραμμα spiritual το Νοέμβριο του 2022, όπως επίσης και τον Απρίλιο του 2023 με μία συναυλία με θρησκευτικό ρεπερτόριο, για την εβδομάδα των Παθών του Κυρίου.

Έλαβε μέρος με μεγάλη επιτυχία στο 1° Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καλαμάτας το Μάιο του 2023.