Τετάρτη, 23 Απριλίου 2025 00:54

Land(e)scapes του Δημήτρη Τζαμουράνη

Land(e)scapes του Δημήτρη Τζαμουράνη

“Land(e)scapes – the gaze of the unconscious” είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου Δημήτρη Τζαμουράνη, η οποίος κατάγεται από την Καλαμάτα και ζει στο Βερολίνο. Η έκθεση παρουσιάζεται στη Γκαλερί Λόλα Νικολάου, στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 52). Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 29 Απριλίου και η έκθεση θα ολοκληρωθεί στις 28 Μαΐου. 

Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Γιάννης Μήτρου, ο οποίος σημειώνει για τα έργα που παρουσιάζει στην έκθεση ο Δημήτρης Τζαμουράνης: “… Οι οραματικές συνθέσεις του Δημήτρη Τζαμουράνη ως αντι-ανούσιες ενότητες ενός αυτοανατρεπτικού ρεαλισμού, αποδομούν την αναπαραστατική εμπειρία και ανασυνθέτουν τη λογική της ζωγραφικής σε συγχρονισμό. Έτσι τα τοπία και τα βλέμματα είναι τελικά οι μορφικές συνέχειες των σημείων διαφυγής. Ένα παιχνίδι ανάμεσα στο ορατό και το αόρατο και το χάσμα μεταξύ τους που είναι ο τόπος εκροής του ασυνείδητου. Έτσι το ζήτημα της ζωγραφικής μετατρέπεται σε οντολογικό. Είναι μια εκδοχή ύπαρξης σε αναταραχή που καταλήγει σε μια σειρά από πορτρέτα για να αιχμαλωτίσει το βλέμμα μας, ενώ ταυτόχρονα οι «ζωντανές» λεπτομέρειες αναδεικνύουν μια άλλη πραγματικότητα, ανάγοντας το ρεαλιστικό σχέδιο σε μια ζωντανή «μεταφυσική» εμπειρία…”. 

ΓΚΑΛΕΡΙ ΛΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ | Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη

  1. +30 2310 240416, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://lolanikolaou.com/ http :// lolanikolaougallery . blogspot . γρ

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 12.00 – 20.00 / Τετάρτη, Σάββατο: 12.00 -15.00