“Σας προσκαλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους φίλους των βιβλίων, σε ένα χώρο γεμάτο με παιδικά βιβλία, στο ψηλότερο σημείο του Πνευματικού Κέντρου της Καλαμάτας. Που αλλού; Στο παιδικό και μουσικό τμήμα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, που βρίσκεται 5,5 ορόφους ψηλά!” σημειώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας».
Την Δευτέρα 19 Μαϊου, θα γίνει η 1η μεγαλόφωνη ανάγνωση του παιδικού βιβλίου “ΑΟΡΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ" (Miller Sophie, Pizza Andy J.), στις έξι το απόγευμα και τη Δευτέρα 26 Μαϊου θα ακολουθήσει η 2η μεγαλόφωνη ανάγνωση του παιδικού βιβλίου “ΟΔΟΣ ΜΠΑΛΟΝΙΩΝ 5" (Pasinski Mikolaj) την ίδια ώρα.
Ο Σύλλογος Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» επισημαίνει ότι «οι θέσεις είναι περιορισμένες και προτείνεται η προκράτηση θέσης τηλεφωνικά: 6972209230 Δελτία εισόδου/οικ. Ενίσχυσης 5€.
Στο ίδιο τηλέφωνο μπορείτε να απευθύνεστε για πληροφορίες.
Τι είναι η μεγαλόφωνη ανάγνωση;
Είναι η πρακτική της ανάγνωσης βιβλίων με τρόπο ευχάριστο και εκφραστικό ως προς τον τόνο, την ένταση και τον ρυθμό της φωνής.
Γίνεται από γονείς, εκπαιδευτικούς ή φροντιστές/στριες προς τα παιδιά, από μεγάλα σε μικρά και από μικρά σε μεγάλα παιδιά, ακόμη και από ενήλικα σε ενήλικα.
Ποια τα οφέλη;
Όταν λέμε «διάβασέ μου ένα βιβλίο»,
- μοιραζόμαστε στιγμές ηρεμίας και διασκέδασης
- συνδεόμαστε με τα παιδιά και καλλιεργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης
και ασφάλειας
- αποκτούμε γνώσεις και εμπλουτίζουμε το λεξιλόγιό μας
- ακονίζουμε την κριτική σκέψη, την αισθητική και τη φαντασία μας
- γνωρίζουμε τον εαυτό μας και τα συναισθήματά μας μέσα από τα βιώματα των ηρώων
- καλλιεργούμε την ενσυναίσθηση
- ενισχύουμε τη φιλαναγνωστική κουλτούρα
Έστω και 10 λεπτά την ημέρα αρκούν για να γίνει συνήθεια η μεγαλόφωνη ανάγνωση και να συμβάλει σημαντικά στη γλωσσική, γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Μην ξεχνάμε ότι η μεγαλόφωνη ανάγνωση δεν έχει ηλικία! Μπορεί να ξεκινήσει από την περίοδο κύησης και τη βρεφική ηλικία και να συνεχιστεί μέχρι και την εφηβεία. Αλλά ακόμη και για τους μεγάλους η μεγαλόφωνη ανάγνωση μπορεί να είναι εξίσου απολαυστική!»
