Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015 17:49

Ναυαγός στο φεγγάρι

Ναυαγός στο φεγγάρι

Με τον “Ναυαγό στο φεγγάρι”, μια επίκαιρη, βραβευμένη ταινία από την Κορέα, κλείνει τις προβολές του φετινού καλοκαιριού η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη 27 Αυγούστου...

“Η τελευταία θερινή προβολή της λέσχης αποκαλύπτει ένα ακατέργαστο κορεάτικο διαμαντάκι, στο οποίο γινόμαστε κοινωνοί των πιο απίθανων, μα συνάμα καθημερινών φαινομένων. Ο υπερχρεωμένος και απογοητευμένος από τη ζωή πρωταγωνιστής προσπαθεί αποτυχημένα να αυτοκτονήσει και μέσω ποικίλων συμπληγάδων μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο φιλόσοφο, αναθεωρητή του υλιστικού τρόπου ζωής. Στη διάρκεια παραμονής του σε ένα νησάκι όμορο μιας μεγαλούπολης, θα αναπτύξει μία ιδιότυπη σχέση με μία μοναχική και απομονωμένη από την κοινωνία νεαρή κοπέλα. Χρησιμοποιώντας σκηνές φρέσκιας και καθαρής ιλαρότητος, ο σκηνοθέτης μας κλείνει θέση πτήσης με το μαγικό του χαλί. Ένα αυτοσχέδιο μεταφορικό μέσο πάνω από καθετί τετριμμένο που μας βοηθά να διαπιστώσουμε πως τα νεωτεριστικά κοινωνικά μας σύνολα είναι κάθε άλλο παρά αρραγή.
Το φιλμ κέρδισε πλήθος βραβείων και υποψηφιοτήτων σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ με μεγαλύτερη διάκριση το ειδικό βραβείο της επιτροπής στο φεστιβάλ «Fantasia» του Μόντρεαλ,το 2010”.

ΝΑΥΑΓΟΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ - CASTAWAY ON THE MOON [2009]
Σκηνοθεσία: Hae-jun Lee
Παίζουν: Jae-Yeong Jeong, Ryeowon Jung
Διάρκεια: 155 λεπτά
Χώρος προβολής: Καφέ Σινέ (δυτική παραλία Καλαμάτας)
Ώρα: 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ (ελεύθερη για νέους κάτω των 18)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι Encardia στη Μεγάλη Μαντίνεια Τζένη Λυκουρέζου - Matera »