Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 22:07

Για την επίθεση εργοδότη σε Επιθεωρητή του Σ.ΕΠ.Ε.

Για την επίθεση εργοδότη σε Επιθεωρητή του Σ.ΕΠ.Ε.

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΧΙΟ 
Μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κατά εργοδότη και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο, ο οποίος φέρεται να εξύβρισε και να επιτέθηκε σε επιθεωρητή εργασίας όταν πιάστηκε να απασχολεί αδήλωτη εργαζόμενη. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία κάλυψε και στήριξε το στέλεχός της στη Χίο, επιβεβαιώνοντας την ανοχή της στην εργοδοτική παραβατικότητα και την αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών…

Ειδικότερα το υπουργείο ανακοίνωσε σχετικά με την υπόθεση τα εξής: “Αποτελεί πρόκληση ένας εργοδότης που απασχολεί αδήλωτη εργαζόμενη, παρεμποδίζει έλεγχο του Σ.ΕΠ.Ε., υβρίζει και επιτίθεται σε Επιθεωρητή Εργασίας, να έχει την απαίτηση να είναι υπεράνω του νόμου και επιπλέον να επιχειρεί να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη.

Ο λόγος για τον κ. Κωνσταντίνο Τρομπούκη, εργοδότη και στέλεχος της ΝΔ στη Χίο, ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργεί σε καθεστώς ασυλίας από τους ελέγχους και να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, χωρίς να λογοδοτεί πουθενά.

Ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε., Πάνος Κορφιάτης, έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Τρομπούκη, για την επίθεση κατά Επιθεωρητή Εργασίας και την παρεμπόδιση ελέγχου του Σ.ΕΠ.Ε. στη Χίο, στις 14 Ιουνίου 2019.

Όσα ο κ. Τρομπούκης ισχυρίζεται σε δήλωσή του δεν αναιρούν το γεγονός ότι απασχολούσε αδήλωτη εργαζόμενη και δεν μπορούν να κρύψουν ότι επιτέθηκε στον Επιθεωρητή του Σ.ΕΠ.Ε. με βρισιές, απειλές και εκσφενδονίζοντας αντικείμενο, συμπεριφορά που προφανώς παρεμπόδισε τον έλεγχο.

Ο ισχυρισμός δε του κ. Τρομπούκη ότι η εν λόγω εργαζόμενη ήταν ασφαλισμένη με εργόσημο είναι εντελώς αβάσιμος και δεν αποδεικνύει τίποτα, αφού η ασφάλιση με εργόσημο προβλέπεται μόνο για οικιακή εργασία, ενώ το εργόσημο που επικαλείται εκδόθηκε μετά τη χρονική στιγμή του ελέγχου.

Η κάλυψη και η στήριξη της ΝΔ στον κ. Τρομπούκη επιβεβαιώνει ότι η ανοχή στην εργοδοτική παραβατικότητα και η αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ”.