Τρίτη, 10 Μαϊος 2022 13:50

Χαρίτσης-Αχτσιόγλου: “ Διψήφιος πληθωρισμός με ευθύνη Μητσοτάκη”

Με αφορμή την εκτόξευση του πληθωρισμού τον Απρίλιο στο 10,2%, τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης και Έφη Αχτσιόγλου, σε κοινή τους δήλωση υπογραμμίζουν ότι “οι πολίτες συνειδητοποιούν με τον πιο επώδυνο τρόπο ότι η πολιτική της κυβέρνησης ισοδυναμεί με οικονομική και κοινωνική καταστροφή” και τονίζουν ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για μια προοδευτική κυβέρνηση που θα ανασυγκροτήσει την οικονομία και θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή:...

“Ενώ οι πολίτες ήδη αναγκάζονται να επιλέξουν αν θα πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, τις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις ή αν θα καλύψουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει νέο ρεκόρ για τον πληθωρισμό τον Απρίλιο στο 10,2%.

Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, που επί 9 ολόκληρους μήνες αρνείται να λάβει δραστικά μέτρα για την ανάσχεση της ακρίβειας, η χώρα μας καταγράφει διψήφιο πληθωρισμό για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια. Οι πολίτες συνειδητοποιούν με τον πιο επώδυνο τρόπο ότι η πολιτική της κυβέρνησης ισοδυναμεί με οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Οι προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη να κατευνάσει την κοινωνική οργή, επιδοτώντας την αισχροκέρδεια με δημόσιο χρήμα, δεν ξεγελούν πλέον κανέναν. Η αντίστροφη μέτρηση για μια προοδευτική κυβέρνηση που θα ξηλώσει τον μηχανισμό αισχροκέρδειας και θα εφαρμόσει ένα ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, έχει ξεκινήσει”.