Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 09:04

Τεράστιος ο αριθμός παιδιών-βρεφών που μένουν εκτός ΚΔΑΠ-βρεφονηπιακών σταθμών – Νέα παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τεράστιος ο αριθμός παιδιών-βρεφών που μένουν εκτός ΚΔΑΠ-βρεφονηπιακών σταθμών – Νέα παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΕΡΩΤΗΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ 

Για εμπαιγμό πολλών χιλιάδων γονέων, των οποίων τα παιδιά μένουν εκτός ΚΔΑΠ και βρεφονηπιακών σταθμών παρότι οι φάκελοί τους είναι πλήρεις, μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με νέα ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, την οποία συνυπογράφουν οι τομεάρχες Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης,  Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης με 55 ακόμη βουλευτές του κόμματος. Τα παιδιά που μένουν εκτός στη Μεσσηνία, τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης,  είναι 1.583, ενώ σε όλη τη χώρα είναι 84.200!

Η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνεται στους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζουν ότι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, προσπαθώντας να κατευνάσει την οργή και την αγανάκτηση των γονιών και των 84.200 παιδιών με πλήρεις φακέλους που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ, στο Δελτίο της για τα αποτελέσματα του φετινού προγράμματος voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, ανέφερε ασαφώς ότι με ενίσχυση από τους προϋπολογισμούς των τριών υπουργείων θα δοθούν 10.500 επιπλέον vouchers για ΚΔΑΠ.

Παράλληλα η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μιχαηλίδου δηλώνει ψευδώς, σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ερώτησή τους, ότι «δόθηκαν φέτος για ΚΔΑΠ 60.000 vouchers, όσα και πέρυσι (που είχαν μείνει εκτός «μόνον» 53.000 παιδιά). Θριαμβολογεί μάλιστα διότι φέτος ικανοποιήθηκαν με vouchers για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠΑμεΑ όλα τα παιδιά. Η ίδια όμως έχει ομολογήσει  on camera  ότι από τα 53.700 vouchers για βρεφικούς σταθμούς σχεδόν τα μισά είναι χωρίς αντίκρισμα διότι δεν υπάρχουν αντίστοιχες θέσεις. Το ίδιο συμβαίνει με τα 9.000 vouchers για ΚΔΑΠΑμεΑ, που δόθηκαν ενώ οι διαθέσιμες θέσεις είναι μόνον 4.500, όσες παραδόθηκαν δηλαδή το 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατόπιν όλων αυτών των παλινωδιών, οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση, επειδή χωρίς το δωρεάν voucher είναι αδύνατον να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους εξωσχολικές παιδαγωγικές ασχολίες, ενώ προσπαθούν εις μάτην να μάθουν εάν και πότε  θα δοθούν τα 10.500 επιπλέον vouchers που ανέφερε η ΕΕΤΑΑ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν να σταματήσει αυτός ο αναίσχυντος εμπαιγμός και ερωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς:

  1. Θα δώσουν άμεσα vouchers για ΚΔΑΠ σε όλα τα 84.200 παιδιά που έχουν μείνει φέτος εκτός, ώστε να εγγραφούν σε δομές με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς;
  2. Θα χρησιμοποιήσουν προς τούτο τον προϋπολογισμό του ενιαίου προγράμματος που δεν θα απορροφηθεί λόγω έλλειψης θέσεων σε βρεφικούς σταθμούς και ΚΔΑΠΑμεΑ, προσθέτοντας και πόρους από τους τακτικούς προϋπολογισμούς των Υπουργείων τους όπως ανέφερε το Δελτίο Τύπου της ΕΕΤΑΑ;»