Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 22:55

Η 20η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Η 20η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Του Μιχάλη Αντωνόπουλου* 
Δεν θα θέλαμε πολύ χρόνο για να αποτυπώσουμε όλα όσα έγιναν στην 20η συνεδρίαση του 2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας (την Πέμπτη το βράδυ). Τέθηκαν από τις δημοτικές παρατάξεις αλλά και από την Συμμαχία Πολιτών ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Ο δήμαρχος δεν απάντησε…

…ούτε για την καθυστέρηση του διεθνούς διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αξίας 4.000.000 ευρώ, αλλά μόνο δικαιολογήθηκε γιατί εδώ και ένα χρόνο ούτε νέο διαγωνισμό μπορεί να ολοκληρώσει αλλά και ούτε έχει προσπαθήσει να τελειώνει με τη χωματερή στη Μαραθόλακκα. Σημειώνεται ότι την Πέμπτη το ανέβαλε και πάλι στην Οικονομική Επιτροπή. Ξέχασε λέει να καλέσει τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ότι τα απορρίμματα και τα στραγγίσματα, μετά και τις πρόσφατες καταιγίδες, έχουν μετατοπισθεί μέσα στην κοίτη του Νέδοντα και έρχονται στον Μεσσηνιακό κόλπο δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται.
Δεν αναγνωρίζει ότι απαιτείται μελέτη αποκατάστασης και κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, όπως και έκανε με τις υδραυλικές μελέτες και τον καθαρισμό των ρεμάτων.  Σε ερώτησή μας δεν απάντησε γιατί δεν χρησιμοποιεί αυτές τις μελέτες του Μορέα για να αντιμετωπίσει και να ολοκληρώσει τα αντιπλημμυρικά έργα μια και ο νέος δρόμος τέμνει σχεδόν όλα τα ρέματα του δήμου από τα Χριστοφιλαιικα μέχρι και τα Κερεζένια στη Βέργα.
Ξέχασε να μας πει πότε θα κόψει την κορδέλα στο νέο δημαρχείο που ακόμα δεν θέλει να του δώσει όνομα. Έτσι μπορεί να αποκαλείται και νέο και παλιό, δημαρχείο η νοσοκομείο.
Δεν έχει αποφασίσει ότι το Μέγαρο χορού απαιτείται να έχει φορέα διαχείρισης, έτσι όποιες εκδηλώσεις γίνονται δεν μπορούν να αξιολογηθούν και να διαχειριστούν με οικονομικά και πολιτιστικά δεδομένα για το δήμο.
Παραλείφθηκε με σοβαρές ενστάσεις το έργο ανάπλασης του ενός πεζοδρομίου στη Φαρών. Μόνο του δυτικού. Μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά. Στο απέναντι κατοικούν πολίτες Β κατηγορίας. Ίσως μετρήθηκαν και οι ψήφοι πριν παρθεί η απόφαση. Φαίνεται ότι μόνο αυτό είναι κατάλληλο για τους τουρίστες. Όλα αυτά, ενώ το έργο έχει σοβαρά προβλήματα αφού όταν σιγοβρέχει πλημμυρίζει και όπως πάντα τα αντιπλημμυρικά έργα έπονται...
Μείωσε με τροποποίηση το αποθεματικό του δήμου που είναι κοντά στις 300.000  Ας μη λησμονούμε ότι ο δήμος έχει προϋπολογισμό κοντά στα 70 εκ.
Προσπάθησε αλλά τελικά ανέβαλε το θέμα της ανάκλησης της απόφασης που έδινε σε ιδιώτες το 2005 έκταση 22 τ.μ. και ήταν πάνω σε υδατόρεμα, ύστερα από καταγγελία δημοτών. Λες και τόσα χρόνια ήταν άγνωστο ότι δημόσια έκταση, εν προκειμένω ρέματα, έχουν καταπατηθεί από ιδιώτες και δήμους. Ξεχνάει ότι στη δυτική συνοικία ο παιδικός σταθμός είναι πάνω στο ίδιο ρέμα και έμεινε εκτός λειτουργίας αρκετές βδομάδες. Για αυτό το θέμα δεν χρειάσθηκε να πάρει καμία απόφαση αν και του το θίξαμε έντονα στην κριτική μας.
Τέλος χρησιμοποιεί την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου κατά το δοκούν, με αναρτήσεις που ενισχύουν την δημοτική προπαγάνδα για έργα και αποφάσεις χωρίς μέχρι σήμερα να έχει μνημονεύσει και τα όσα πράττουν και εισηγούνται εντός του ΔΣ και οι μειοψηφίες.  Παναγιώτης κερνάει, Παναγιώτης πίνει.

*Δημοτικός Σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών